Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministrul român al Justiției, despre dosarul fraudelor bancare

10 noi. 2016,, 11:57   Societate
3017 3

Foto: just.ro

Este firesc ca investigațiile într-un dosar de corupție atît de complex precum este cel al fraudelor bancare să dureze, a declarat astăzi ministrul Justiției al României, Raluca-Alexandra Prună, aflată în vizită la Chișinău, comunică NOI.md.


Întrebată de jurnaliști cum își explică faptul că lupta cu corupția se desfășoară atît de anevoios în Republica Moldova, inclusiv în partea ce ține de gestionarea dosarului fraudelor bancare, ministrul român a precizat că administrarea probatoriului durează, însă important este că acest caz a ajuns în atenția opiniei publice.

„Nu este un parcurs ușor, înțelegem așteptările legitime ale cetățenilor, dar trebuie să înțelegem și rigorile unei anchete. Deci nu pot să fac comentariu cu privire la o anumită anchetă, dar pot să spun că și în România se întîmplă în investigații mari, complexe ca administrarea probatoriului să dureze. Aceste așteptări existau și în România, dar ceea ce este important este că ajungem astăzi să vorbim despre asemenea cazuri de mare corupție, ceea ce nu se întîmpla acum 15 ani. Mai devreme sau mai tîrziu toată lumea va fi chemată să răspundă în fața legii penale, așa s-a întîmplat în România. Acest lucru se întîmplă peste tot, nu văd de ce nu s-ar întîmpla și în Republica Moldova”, a comentat Raluca-Alexandra Prună.

Ministrul român al Justiției a mai precizat că fără o justiție cu adevărat independentă un stat nu poate fi modernizat și reformat. „Toată conducerea sistemului judiciar din România este astăzi la Chișinău, ceea ce arată o determinare în promovarea agendei de cooperare sectorială”, a punctat Raluca-Alexandra Prună.

„Pentru noi, modul în care se fac reformele în România servește drept călăuză, ne dorim să preluăm cele mai bune practici în acest sens”, a declarat la rîndul său ministrul Justiției al Republicii Moldova, Vladimir Cebotari.

Precizăm că, în perioada 10-11 noiembrie, la Chișinău se desfășoară primul forum moldo-român în domeniul justiției, cu genericul „Reforma justiției și lupta împotriva corupției, în perspectivă europeană”. La eveniment participă reprezentanți ai principalelor instituții din domeniul justiției și ai societății civile din cele două state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?