Avocatul lui Filat despre depozițiile minciunoase ale lui Șor

Avocatul lui Filat despre depozițiile minciunoase ale lui Șor
Адвокат Филата – о лживых показаниях Шора
Foto: zdg.md

Depozițiile lui Ilan Șor în dosarul lui Vlad Filat au fost supuse expertizei grafoscopice, care a demonstrat că acestea nu corespund realității.


Concluziile experților urmau să fie acceptate în calitate de materiale la dosar, după care ar trebui să fie revizuită sentința în privința fostului prim-ministru. Informația a fost comunicată astăzi, 9 noiembrie, de către avocatul Igor Popa după ședința Curții de Apel Chișinău.

Potrivit avocatului, în cadrul ședinței de astăzi au fost examinate materialele finale și spre sfîrșitul săptămînii magistrații urmează să se expună pe marginea recursului. „Vineri (pe 11 noiembrie – nota red.) așteptăm decizia magistraților în privința solicitărilor noastre. După ce am cerut recuzarea completului de judecată, asupra clientului meu au început să se facă presiuni și procesul s-a transformat în ceva nedrept”, a declarat Igor Popa.

„În particular, magistrații nu reacționează la solicitarea noastră de a-l trage la răspundere pe Ilan Șor, care a depus mărturii minciunoase împotriva lui Vlad Filat. Șor a comunicat că i-ar fi transmis clientului meu 300 de milioane de lei în calitate de mită. Depozițiile lui au fost supuse expertizei grafoscopice, care a demonstrat că acestea sînt minciunoase. Însă Șor a ignorat citația în judecată și cred că aceasta nu este în favoarea lui. În orice caz, vineri situația ar trebui să se clarifice”, le-a spus Igor Popa jurnaliștilor.

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost condamnat în iunie la nouă ani de închisoare într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Lui i-au fost înaintate acuzaţii după depoziţiile primarului de Orhei, omului de afaceri Ilan Şor.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015, după ce a fost audiat la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). El a fost escortat acolo după alocuţiunea procurorului general Corneliu Gurin în Parlament cu acuzaţii demascatoare la adresa lui Filat.

Avocaţii lui Filat au înaintat recurs la această decizie. Partea acuzării, la rîndul său, insistă asupra unei pedepse mai aspre pentru fostul prim-ministru. Astfel, procurorul Adriana Bețișor anterior a declarat că se va insista că Filat să fie condamnat la 19 ani de închisoare.

Pe 18 octombrie Curtea de Apel a satisfăcut recursul privind sentința lui Filat, însă procurorii au cerut revizuirea acestei decizii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

vjkz 10 noi. 2016,, 01:13

Dec eată,oameni buni, că a și sosit apocalipsul prezis de CARTEA CFÂNTĂ! Satana,numele câre-i este /legion/, cu ajutorul vrăjitorilor, strigoilor și al estrasenșilor, pe care ea âmpânzit pe tot globul pământesk, acționează asupra minții omenești și le insuflă ură unora asupra altora, âi provoacă la vorbe și mărtyrii mincinoase, la v0rsări de sănje năpraznice. Diavolul este prezent peste tot, ân biznes, ân cultură, ân relijie, ba cear dîrijează și cu meteorolojiea! Vrăjmașul omenirii âși ândeplinește misiunea de distrujere a clvilizației cu toată puterea sa necurată. Eu propun să ne luăm de măni toți oamenii cu sufletul curat și să âncercuim acsa răului și cu ajutorul Sfintei cruci, ân nymele DOMNULUI, să răpunem catana ân bârlogul ei! AMIN !

русский 9 noi. 2016,, 19:12

надо сделать все проще.....закрыть их в одну камеру на ночь..дать две бейсбольные биты каждому.....а утром открыть камеру и каждому-бумагу и ручку.кто быстрее напишет

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load