X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dolarul și piețele bursiere cad, pe fondul unui posibil cîștig al lui Trump

9 noi. 2016,, 09:17   Externe
4824 1

Доллар и фондовые рынки падают на фоне результатов в пользу Трампа
Foto: gandul.info

Dolar Index, care măsoară evoluția monedei SUA în raport cu un coș de valute, este în scădere cu 1,6%, pe fondul rezultatelor care îl indică pe Donald Trump potențial cîștigător al alegerilor prezidențiale din SUA.


Indicele american Standard&Poors’s 500 a coborît cu 5%.

Titlurile americane de Trezorerie, yenul și aurul au urcat cel mai mult după rezultatul pro-Brexit al referendumului care a avut loc în iunie în Marea Britanie.

Dezorientarea pare dominantă în piețele financiare, scrie The Telegraph Steven. Cursul de schimb a fost în zona de 1,10 dolari pentru un euro, iar către ora 7.00 a ajuns la 1,13 dolari pentru un euro.

În raport cu yenul, dolarul s-a depreciat cu 3,6%, din zona de 105,30 yeni pentru un dolar pînă la un minim de 101,50 yeni pentru un dolar. Oficiali ai Ministerului de Finanțe, ai Băncii Japoniei și ai reprezentanților autorității de reglementare a piețelor financiare nebancare se întîlnesc în această dimineață într-o ședință convocată de urgență.

Dolarul s-a depreciat cu 1% și față de francul elvețian și lira sterlină.

Prețul petrolului a scăzut cu 3,2%.

Moneda națională din Mexic s-a prăbușit cu peste 13% în raport cu dolarul pe fondul temerilor că Trump va promova politici tarifare care vor lovi în economia Mexicului ce în prezent are un excedent comercial în raport cu SUA.

Aurul crește cu peste 4%, fiind tranzacționat în zona de 1330 dolari pentru o uncie, în timp ce argintul s-a apropiat de reperul de 19 dolari pentru o uncie, reprezentînd o apreciere de aproximativ 3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?