X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

UE a adoptat noi sancţiuni împotriva oficialilor din Crimeea

8 noi. 2016,, 22:00   Externe
2216 0

ЕС утвердил новые индивидуальные санкции против крымских чиновников
Foto: lenta.ru

Miniştri de finanţe din Uniunea Europeană au convenit marţi asupra unor noi sancţiuni împotriva oficialilor din Crimeea, acestea au fost adăugate măsurilor restrictive adoptate după ce Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeei, în anul 2014, informează site-ul agenţiei Reuters.


"Consiliul a adoptat noi sancţiuni în cadrul măsurilor restrictive în ceea ce priveşte acţiunile Rusiei de a submina integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat ministrul de Finanţe al Slovaciei, Peter Kazimir, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la finalul întrevederii dintre miniştrii de finanţe ai UE.

Acesta a fost răspunsul lui Peter Kazimir la o întrebare legată de eventuale noi sancţiuni impuse oficialilor din Crimeea. Slovacia deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE pînă la sfîrşitul anului 2016.

O listă care cuprinde 151 de persoane şi 37 de entităţi sunt supuse unor posibile interziceri de vize şi îngheţare a activelor, pentru rolul pe care aceştia l-au avut în cadrul anexării Crimeei la teritoriul Rusiei şi al implicării în conflictul de pe teritoriul ucrainean.

Anexarea Crimeei nu a fost recunoscută la nivel internaţional, iar regiunea riscă sancţiuni economice, inclusiv interzicerea importurilor din această regiune, investiţiilor sau oferirea de servicii turistice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?