X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Peste 200 de copaci din Parcul Muncești vor fi tăiați

8 noi. 2016,, 17:25   Capitala
3789 2

Foto: noi.md

În scurt timp, în Parcul Muncești urmează a fi tăiați peste 200 de copaci.


Acest lucru se va întîmpla la solicitarea S.A. „Apă-Canal Chișinău”, informează NOI.md.

Copacii din Parcul „Muncești” urmează a fi defrișați potrivit unei dispoziții emise de către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Cei mai mulți arbori ce urmează a fi tăiați sînt de ulm – 86 și arțar – 66. Totodată, vor fi defrișați și 40 de frasini, cîte șapte sălcii și plopi albi, și un molid.

Potrivit reprezentanților S.A. „Apă-Canal Chișinău”, aceste măsuri sînt necesare pentru a se putea efectua lucrări de reabilitare a conductei de apă care alimentează localitățile Sîngera și Revaca. Ei susțin că traseul a fost coordonat cu autoritățile de mediu, astfel încît să fie sacrificați cît mai puțini arbori.

Lucrările de reabilitare a conductei, cu o lungime de 1,7 km, vor începe direct după ce vor fi tăiați copacii. Totodată, se dau asigurări că nu vor fi create incomodități pentru consumatori.

Reamintim că, recent, pe starda Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni au fost tăiați alți 18 copaci. Potrivit reprezentanților Asociației „Spații Verzi”, în locul arborilor urmează a fi plantați puieți noi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?