Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Angajatorii, obligați să achite salariile doar prin carduri bancare

8 noi. 2016,, 16:27   Economie
9040 2

Foto: radioiasi.md

În zonele urbane, angajatorii vor fi obligați să achite salariile angajaților doar prin virament, și nu în numerar, așa cum este permis în prezent, notează NOI.md.


Prevederea se conține într-un proiect de lege elaborat de Guvern și aprobat de Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie. Potrivit inițiativei, angajații își vor putea alege singuri prestatorul de plată.

„În localitățile urbane angajatorii vor trebui să achite salariile doar prin virament, iar cash-ul nu va mai fi posibil, cu achitarea serviciilor respective din contul angajatorului. Se acceptă plata salariilor în numerar, pe un termen limitat de pînă la 3 luni, doar în cazul în care instituția este în incapacitate de activitate, reorganizare sau în situația în care conturile unității sînt blocate din motive juridice”, a explicat președintele Comisiei, Oxana Domenti.

În localitățile rurale, plata salariului va fi posibilă atît prin virament, cît și în numerar, la locul de muncă al salariatului, mai prevede proiectul de lege. Autoritățile au argumentat că aceste modificări sînt necesare pentru a combate practicile vicioase de achitare a salariului în plic. Proiectul de modificare a Legii salarizării urmează a fi supus dezbaterilor în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?