Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ședința de judecată în dosarul Platon a fost amînată

7 noi. 2016,, 18:20   Societate
2290 0
Заседание по «делу Платона» отложено
Foto: realitatea.md

Judecătoria Buiucani a amînat ședința în dosarul lui Veaceslav Platon pentru data de 14 noiembrie.


Magistrații au satisfăcut solicitarea avocaților, care au insistat asupra prezenței reprezentanților apărării lui Platon din Ucraina. Informația a fost comunicată luni, 7 noiembrie, de procurorul Procuraturii Anticorupție Andrei Băeșu, notează NOI.md.

Materialele dosarului intentat în privința lui Veaceslav Platon încă nu au fost traduse în limba rusă, de aceea avocații ucraineni nu se pot familiariza cu documentele respective.

„Magistrații au decis să amîne ședința de judecată pentru 14 noiembrie. Pînă atunci materialele urmează să fie traduse și în instanța de judecată se vor putea prezenta și avocații ucraineni ai suspectului. Asupra acestui fapt insistă reprezentanții apărării din Moldova și instanța le-a satisfăcut solicitarea”, a precizat Andrei Băeșu.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare internațională pe 25 iulie în baza mărturiilor depuse de primarul Orheiului, Ilan Șor. În seara aceleiași zile Platon a fost reținut în Kiev de angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei. În noaptea de 30 august omul de afaceri a fost extradat în Moldova.

După aducerea în Chișinău, Judecătoria Buiucani a prelungit de trei ori mandatul de arest preventiv pe nimele lui Platon – pe 1, 24 septembrie și pe 22 octombrie. Avocații suspectului au contestat decizia, însă de fiecare dată Curtea de Apel a respins recursul.

Amintim că Veaceslav Platon figurează în dosarul privind scoaterea ilegală a unei sume mari de bani din „Banca de Economii”, prejudiciul fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?