Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Un scufundător a găsit o bombă atomică pierdută de SUA

7 noi. 2016,, 20:00   Externe
5997 2

Ядерная находка у берегов Канады
Foto: oane.ws

Un scufundător canadian ar fi găsit lîngă coasta de nord a provinciei Columbia Britanică o bombă atomică, pierdută mai bine de 60 de ani de americani.


Potrivit lui Sean Smyrichinsky, el a găsit obiectul enigmatic în timpul scufucndării lîngă țărmul insulei Banks. „Obiectul semăna cu un covrig tăiat în jumătate plin cu șuruburi”, a relatat scufundătorul.

La început canadianul a crezut că este vorba despre un OZN, însă ulterior a aflat de la locuitorii din regiune că acum 66 de ani aici s-a prăbușit bombardierul strategic american „Convaier B-36B”.

Potrivit istoricului Dirk Septer, pe 13 februarie 1950, avionul „B-35B” cu bomba atomică „Mark 4” la bord a luat foc deasupra litoralului de nord-vest al Canadei. Echipajul a reușit să sară cu parașuta, iar avionul a fost găsit aproape peste 4 ani în munții Columbiei Britanice, dar fără bomba atomică.

Mark 4

Abia după aceasta, potrivit lui Septer, SUA au recunoscut primul caz din istorie de pierdere a unei bombe atomice. Incidentul a primit denumirea „Săgeata frîntă”.

Studiind fotografia bombei „Mark 4”, Sean Smyrichinsky a recunoscut în ea obiectul găsit. El a anunțat militarii canadieni, care au decis să trimită în regiune o navă pentru cercetarea presupusei bombe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?