X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Săptămîna Modei de la „Moldexpo” ©

2 noi. 2016,, 15:44   Business
3951 3
Foto: facebook.com

Săptămîna Modei de la „Moldexpo” este un eveniment de zile mari pentru industria uşoară, a modei şi cea expoziţională din Moldova; valoros datorită conţinutului bogat, nivelului înalt, efectului benefic pentru dezvoltarea ramurii.


Unul dintre cele mai prospere şi cu frumoase tradiţii sectoare din ţară – industria uşoară şi cea a modei – este abordat pe larg, timp de 16 ani, de către C.I.E. „Moldexpo” S.A., cu susţinerea Ministerului Economiei al Republicii Moldova, Asociaţiei Patronale din Industria Uşoară (APIUS), Fundaţiei „ArtPodium”, Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor (MIEPO).

Săptămîna Modei se axează pe cîteva elementele de infrastructură:

– Expoziţia internaţională specializată „Moldova Fashion Expo”,
– Festivalul de Modă din Moldova „ArtPodium”,
– Activităţile de promovare a brandurilor autohtone sub genericul „Din inimă”,
– altele.

Expoziţia „Moldova Fashion Expo” reflectă piaţa eterogenă a industriei uşoare – de la utilaje, tehnologii, materii prime, accesorii, pînă la produsele finite. Profesioniştii din domeniu vor găsi aici maşini industriale de cusut, călcat, soft-uri pentru ramură, fibre, ţesături etc. Spre atenţia consumatorilor vor fi propuse articole finite de îmbrăcăminte, încălţăminte, de acoperit capul, marochinărie, accesorii etc.

La expoziţie participă circa 70 de companii din Republica Moldova (59 companii), Austria, Italia, Romania, Ucraina.

Cele 4 zile de ezpoziţie vor fi abundente în prezentări, demonstrări de măiestrie profesională, întruniri, seminare, consultaţii de la specialişti experimentaţi din ţară şi de peste hotare. Programul conex variat capătă valenţele unui forum interactiv, generator şi promotor de noi idei. Printre activităţile cu tentă de afaceri se distinge „Business Networking Event”, care a fost apreciat înalt de participanţi încă la ediţia precedentă.

Atracţia de top rămîne, în mod firesc, show-urile de modă, dominate de creativitate şi fantezii, impresionante şi încîntătoare. Amfitronii podiumului sunt, tradiţional, Fundaţia „ArtPodium” – organizatorul Festivalului de Modă din Moldova cu acelaşi nume; Asociaţia APIUS şi Poiectul „Din inimă” – organizatorii defileurilor cu acelaşi generic. Dincolo de aspectul emoţional şi estetic al acestora, apariţia la rampă a colecţiilor reprezintă o pistă de promovare pentru designerii vestimentari, de încurajare a tinerelor talente, de cultivare a bunului gust, de stabilire a tendinţelor noi.

Săptămîna Modei de la „Moldexpo” îndeplineşte misiunea de a oferi publicului specialist revelaţia transformării vestimentaţiei în artă şi celui larg – asimilarea culturii înalte a portului.


Vă aşteptăm la expoziţie!

Inaugurarea expoziţiei va avea loc pe 3 noiembrie 2016, ora 11:00, pavilionul central, podium

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?