X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

UPDATE Ședința în dosarul Filat: Martorii din Rusia nu s-au prezentat (LIVE)

2 noi. 2016,, 15:50   Societate
6941 0

Сегодня продолжится рассмотрение апелляции по «делу Филата»
Foto: europalibera.org

(UPDATE 15:43) Martorii din Federația Rusă nu s-au prezentat la Curtea de Apel pentru a depune mărturii în dosarul Filat. Asta chiar dacă avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa a anunțat că trei martori au fost citați, iar în cadrul ședinței de astăzi ar fi trebuit să se prezinte.


Avocații lui Vlad Filat insistă asupra anulării sentinței clientului lor și au citat în instanță cîțiva martori din Rusia.


Curtea de Apel (CA) Chișinău va continua astăzi, 2 noiembrie, examinarea recursului avocaților fostului prim-ministru. Ședința este programată pentru ora 15.00, relatează NOI.md.

Cîțiva martori din Rusia au acceptat să depună mărturie în apărarea lui Vlad Filat în dosarul privind spălarea banilor în proporții mari, sustrase prin intermediul băncilor moldovenești. După cum a declarat anterior avocatul acestuia Igor Popa, depoziția primarului de Orhei, Ilan Șor, precum că Filat ar fi primit peste 300 de milioane de lei de la cei trei cetățeni ruși nu se bazează pe dovezi. Prin urmare, potrivit juristului, sentința clientului lui ar trebui să fie anulată, deoarece se „bazează pe mărturii false”.

Avocații lui Filat au expediat în octombrie instanței solicitarea privind citarea lui Ilan Șor în calitate de martor. Magistrații au acceptat cererea lor, însă primarul orașului Orhei așa și nu s-a prezentat la ședința CA din 22 octombrie. Igor Popa a specificat că martorii despre care el anterior a comunicat sînt dispuși să le dovedească judecătorilor CA că nu i-au transferat lui Vlad Filat aceste sume de bani.

În iunie fostul prim-ministru Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. El a obținut statutul de învinuit în urma mărturiilor depuse de omul de afaceri Ilan Șor.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015, după ce a fost audiat la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). El a fost escortat acolo după alocuţiunea procurorului general Corneliu Gurin în Parlament cu acuzaţii demascatoare la adresa lui Filat.

Avocaţii lui Filat au contestat decizia instanței de fond. Acuzarea, la rîndul său, insistă asupra unei pedepse mai aspre pentru fostul prim-ministru. Anterior procurorul Adriana Bețișor a declarat că va insista că Filat să fie condamnat la 19 ani de închisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?