Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Clubul lui Gaţcan a pierdut şansa de calificare în play-offul LC

2 noi. 2016,, 08:15   Sport
3209 1
Клуб Гацкана потерял шансы на выход в плей-офф ЛЧ
Foto: bola.net

Antrenorul spaniol Josep Guardiola i-a determinat reuşit pe discipolii săi din „Manchester City” să învingă fostul lui club.


Echipa pe teren propriu la Manchester a dispus cu scor mare de adversarii din clubul „Barcelona” cu scorul de 3:1 în cadrul turului 4 al Ligii Campionilor (LC) la fotbal. În alt meci, care a avut loc în seara zilei de 1 noiembrie, clubul conaţionalului nostru Alexandru Gaţcan, „Rostov”, în ultimele minute a încasat golul decisiv de la „Atletico”, comunică NOI.md.

În meciul central al zilei de ieri din Liga Campionilor, actuala echipă a lui Josep Guardiola i-a găzduit pe adversarii pe care spaniolul i-a antrenat anterior. Jucătorii şi stafful de tehnicieni al „Manchester City” au vrut să se revanşeze în meciul cu „Barcelona”, care în deplasare, cu două săptămîni în urmă, au cedat cu scorul de 0:4. Începutul meciului la Manchester a aparţinut oaspeţilor şi în minutul 21 atacantul "Barcelonei" Lionel Messi a marcat în poarta lui Wilfried Caballero. Însă, pînă la pauză, „Manchester City” a reuşit să egaleze scorul graţie golului stranierului său german de origine turcă Ilkay Gündogan.

În repriza a doua jucătorii clubului englez au dominat pe teren şi “Barcelona” putea să se bazeze numai pe contraatacuri. Cele cîteva ieşiri la poarta gazdelor nu au avut reuşită. Ceea ce nu se poate spune despre fotbaliştii din “Manchester City”, care şi-au fructificat cu succes posibilităţile. Belgianul Kevin deBruyne, în minutul 51, „a răsucit” balonul din lovitură liberă în colţul îndepărtat al porţii echipei „Barcelona” şi şi-a promovat clubul. Peste 23 de minute Ilkay Gündogan s-a dovedit a fi la timpul potrivit în locul potrivit şi a modificat scorul pînă la 3:1 în favoarea clubului “Manchester City”.

Deşi a suferit înfrîngere, clubul “Barcelona” continuă să conducă cu încredere în grupa “C”, avînd la activ 9 puncte după patru tururi. “Manchester City” se situează pe poziţia a doua cu şapte puncte. Celelalte două cluburi din această grupă – “Borussia”, Mönchengladbach şi “Celtic” – în confruntare directă au jucat la egalitate – 1:1. Clubul german “Borussia” se află pe locul trei, scoţienii din “Celtic” le cedează două puncte şi au pierdut deja şansele de a se califica în play-off-ul LC.

Clubul “Rostov”, al cărui căpitan este originarul din Moldova Alexandru Gaţcan, nu a reuşit să menţină egalitatea în meciul cu echipa spaniolă “Atletico”. Atacantul “saltelelor” (porecla jucătorilor din “Atletico” printre suporteri – n.red.) Antoine Griezmann a marcat în poarta adversarilor din Rusia în minutul 28. Cei de la „Rostov” au avut nevoie de două minute pentru restabilirea parităţii în scor. Autorul golului a fost stranierul iranian de la „Rostov”, Serdar Azmun. Implacabilul Griezmann a beneficiat de greşeala lui Alexandru Gaţcan, de la care balonul a ricoşat pe piciorul jucătorului din “Atletico”. Acesta, în timpul suplimentar, nu a permis clubului “Rostov” să cîştige nici măcar un punct, majorînd scorul pînă la 2:1 în favoarea clubului spaniol. Această victorie a calificat anticipat echipa spaniolă în play-offul LC.

Adversarii clubului “Rostov” din grupa “D” – “PSV”, Eindhoven şi “Bavaria” şi-au finalizat meciul cu acelaşi scor. Deosebirea constă doar în faptul că victoria a revenit oaspeţilor, care au fost fotbaliştii din “Bavaria”. Jucătorul din “PSV” Santiago Arias a deschis scorul în minutul 14, dar atacantul clubului german Robert Lewandowski în repriza a doua a punctat de două ori în poarta adversarilor. “Bavaria”, după “Atletico”, va participa la faza de primăvară a LC. La rîndul lor, “Rostov” şi “PSV”, care au cîştigat în patru meciuri numai cite un punct, vor disputa poziţia a treia, care permite calificarea în play-offul Ligii Europei.

Clubul “Arsenal”, în grupa “A”, a dispus în Bulgaria de echipa “Ludogorets”, pe parcursul disputei cedînd cu scorul de 0:2. Pînă în minutul 87, pe tabela de marcaj s-a menţinut scorul de 2:2, dar atacantul din “Arsenal” Mesut Ozil a şutat exact sub bara porţii adversarilor. În alt meci din această grupă, clubul “Pari Saint-Germain” în deplasare a dispus de “Basel” cu scorul de 2:1. “Arsenal” şi “Pari Saint-Germain” împart primul loc în grupă.

“Dualitatea puterii” se atestă şi în grupa “B”, unde cluburile “Napoli” şi “Benfica” au un număr egal de puncte – cîte şapte. Napolitanii în deplasare au jucat la egalitate cu clubul turc “Beşiktaş” – 1:1. Fotbaliştii din “Benfica” au dispus de “Dinamo”, marcîndu-le oaspeţilor din Kiev un gol fără răspuns – 1:0.

În seara zilei de azi, 2 noiembrie, vor avea loc meciurile restante din turul al 4-lea al etapei pe grupe a LC. În meciul central “Juventus” la Torino va găzdui clubul “Lyon” din Franţa. “Tottenham” la Londra va juca la Londra cu clubul german “Bayer”, fotbaliştii din “Monaco” vor testa adversarii din ŢSKA (Moscova), “Real” în deplasare va juca la Varşovia cu echipa “Legia”, “Porto” – cu “Brugge”, “Lester” – cu clubul “Kopenhaga”, iar “Sevilla” – cu “Dinamo” din Zagreb.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?