Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vameșii întocmeau ilegal licențe „Interbus”

1 noi. 2016,, 18:00   Societate
4873 0
Таможенники незаконно оформляли лицензии «Interbus»
Foto: ziarulnational.md

Angajații Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, reprezentanții agenților economici și șoferii reținuți astăzi la punctele vamale „Leușeni” și „Sculeni” figurează în calitate de suspecți într-un dosar de corupție.


Dosarele în privința celor suspectați au fost inițiate încă în luna ianuarie. De atunci Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au acumulat dovezi pe cazul dat. Informația a fost comunicată marți, 1 noiembrie, în cadrul unui briefing, de către șeful Direcției urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, notează NOI.md.

Ancheta a stabilit că vameșii de la punctele „Sculeni” și „Leușeni” au contribuit la întocmirea ilegală a licențelor pentru transportul internațional de pasageri realizat în baza Acordului internațional „Interbus”. Potrivit lui Bogdan Zumbreanu, au fost depistate încălcări masive ale procedurii de eliberare și folosire a acestor licențe.

„S-a stabilit că în mai multe cazuri licențele Interbus», eliberate unei persoane juridice concrete, erau folosite ilegal de către transportatori care nu aveau nicio legătură cu persoana juridică respectivă. Pentru anumite recompense bănești vameșii și polițiștii de frontieră treceau cu vederea aceste încălcări”, a relatat reprezentamtul CNA.

În cadrul perchezițiilor de astăzi au fost reținute 30 de persoane: 14 vameși, 3 polițiști de frontieră, 6 administratori ai agenților economici și 7 șoferi.

Persoanelor reținute li se incriminează falsificarea documentelor oficiale, depășirea atribuțiilor de serviciu, primirea și transmiterea mitei.

Amintim că marți, 1 noiembrie, a demarat o operațiune comună a angajaților CNA, Procuraturii Anticorupție și Serviciului securitate internă al Serviciului Vamal. În cadrul operațiunii au fost efectuate percheziții la punctele vamale „Leușeni” și „Sculeni”, unde circulația transportului temporar a fost anevoioasă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?