X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Festivalul-concurs „A ruginit frunza din vii” şi-a desemnat laureaţii

1 noi. 2016,, 17:43   Societate
2708 0

Определены лауреаты фестиваля «A ruginit frunza din vii»
Foto: moldpres.md

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului-concurs Internațional de Muzică Corală „A ruginit frunza din vii”, care s-a desfăşurat în perioada 27-30 octombrie, s-a încheiat ieri seară, cu decernarea premiilor, la Teatrul de Revistă „Ginta Latină” din Chişinău, informează MOLDPRES.


Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Coral-Muzicală în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundaţia Est-Europeană, Ministerul Afacerilor Externe din Danemarca şi Guvernul Suediei.

Solicitată de MOLDPRES, preşedintele Societăţii Coral-Muzicale, Elena Marian, a menţionat că la ediţia din acest an au participat 22 de colective corale şi peste 800 de interpreţi din R. Moldova, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Ucraina, iar numărul total al participanților și spectatorilor s-a ridicat la cifra de aproximativ 7000 de persoane.

„A fost o ediţie de mare succes, astfel încît juriului în frunte cu Valentina Bolduratu, profesoară la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, i-a fost destul de greu să-i aleagă pe cei mai buni concurenţi. În conformitate cu Regulamentul concursului, la Festivalul „A ruginit frunza din vii” sînt acordate diplome cu titlu de aur, argint şi bronz. De această dată, juriul a acordat mai multe diplome cu titlu de aur şi cîteva de bronz”, a precizat Elena Marian.

Astfel, în posesia diplomei cu titlu de aur au intrat următoarele colective corale: „Lia- Ciocărlia” „Adoramus” şi „Sonor” din Chişinău, R. Moldova, „Solo Muzica” din oraşul Odesa, Ucraina, „Rustico” (oraşul Scopje, Macedonia), „Iuventus Pedagogica” şi „Nostro canto” (oraşul Presov, Slovacia), „Cantabile” (oraşul Vrancea, România), „Aizkraukle” (oraşul Aizkraukle, Letonia) şi Corul de tineret din Cracovia, Polonia. De diplome cu titlu de bronz s-au învrednicit corurile „Albinuţa” şi „Doina Nistrului” din R. Moldova şi corul „Vivere” din Iaşi, România. Diplome cu titlu de argint nu au fost acordate.

În ultima zi a Festivalului, colectivele corale au prezentat muzică sacră în mai multe biserici din municipiul Chişinău. Festivalul-concurs Internaţional de Muzică Corală are drept scop promovarea artei corale din R. Moldova pe plan naţional şi internaţional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?