Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Noul restyling al lui Skoda Octavia: Cum s-a schimbat ©

1 noi. 2016,, 17:02   Ştiri Auto
4233 0
Foto: Skoda

Din anul 1996 în lume au fost lansate peste 5 milioane de Skoda Octavia. În Moldova acest model este lider incontestabil la vânzările de clasa medie. S-ar părea că mai sus sunt doar stelele. Dar designerii şi inginerii Skoda au altă părere. „Remodelarea”planificată a bestsellerului acestei mărci s-a produs: urmărim primele poze, citim despre noile performanţe tehnologice şi ne lasă gura apă.

Aspectul exterior şi salonul
În ansamblu, Octavia a rămas tot atât de frumoasă cum era. Dar caracterul, cu siguranţă, i s-a schimbat în mai bine! Modelul a căpătat un nou grilaj al radiatorului, noi bare de protecţie, faruri de ceaţă şi pentru prima dată a fost dotat cu faruri desăvârşite cu leduri, divizate în două blocuri. A devenit un pic mai dur şi mai dinamic.
Salonul, spre încântarea noastră, continuă să rămână cel mai încăpător din clasa sa. La sedan şi universal s-au mai adăugat 73 mm loc pentru picioarele pasagerilor de pe bancheta din spate. Volumul portbagajului acum e de 590 şi, respectiv, 610 litri. Din contul scaunelor pliante din spate, el poate deveni absolut fantastic - de 1580 şi 1740 litri.

Sistemele multimedia
Viitorii posesori ai noului Skoda Octavia pot opta unul din cele patru sisteme multimedia cu ecran senzorial - Swing, Bolero, Amundsen sau Columbus. Ultimele două fac parte din elaborările mai noi ale brandului ceh.
Columbus cu un display gigantic chiar şi pentru clasa premium de 9,2 ţoli va fi amplasat pe consola centrală. La capitolul opţiuni producătorii oferă „punct de distribuţie” Wi-Fi şi slot pentru cartele SIM pentru conectare la Internet 4G.

Asistenţii conducătorului
Skoda Octavia Facelift intenţionează să bucure conducătorul nu doar cu sunet bun, dar şi să-l ajute la drum. Pentru prima dată modelul este dotat cu asistent, care va urmări situaţia din jur la mersul înapoi. Sistemul Front Assist va avea grijă de pietonii neatenţi şi va frâna automat, dacă aceştia vor apărea pe neaşteptate în faţa maşinii.
A te parca va fi şi mai plăcut şi mai simplu: Octavia cu o ţinută mai sobră dispune de radar Blind Spot Detection şi sistem Rear Traffic Alert. Ele vor identifica în comun zonele „oarbe” şi vor avertiza despre pericole.

Accesorii inteligente
Accesoriile firmei cehe şi de astă dată sunt pe potrivă. Volan cu încălzire, mini-măsuţe pliante pentru pasagerii de pe ultima bancă, suporturi pentru sticle şi chiar o lanternă detaşabilă, la fel ca în noul Kodiaq. Producătorii par să ne sugereze că noul Octavia e pregătit şi pentru a trage un mare chef. Având un asemenea pachet – de ce n-am face-o?

Motoarele
Linia motoarelor nu te va lăsa să te plictiseşti. Sortimentul reînnoit Octavia prezintă 5 motoraşe cu benzină şi diesel, având volumul de 1 şi 2 litri şi capacitatea de la 84 până la 184 „căluţi”. O bună parte din ele vor fi disponibile cu sisteme automate cu şase sau şapte rapoarte, la care amatorii celor clasice pot renunţa uşor, optând un sistem mecanic.

Unele motoare vor fi disponibile cu transmisie automată, iar doritorii pot beneficia şi de sistemul Dynamic Chassis Control (DCC). El reglează mecanismul de direcţie şi sensibilitatea amortizoarelor în funcţie de regimul setat Comfort, Normal sau Sport.

Skoda Octavia Facelift renovată va putea fi comandată prealabil deja la sfârşitul acestui an. Primele livrări vor fi realizate abia în anul 2017.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?