X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ar putea fi stabilite noi amenzi și majorate semnificativ cele existente

1 noi. 2016,, 13:54   Societate
11661 5

Ar putea fi stabilite noi amenzi și majorate semnificativ cele existente
Foto : agora.md

Părinții copiilor mai mici de 16 ani care merg fără supraveghere la baruri și discoteci ar putea fi amendați.


Totodată, vor fi sancționați și proprietarii localurilor respective.

Aceasta este doar una dintre măsurile prevăzute în proiectul de modificare a Codului administrativ, pe care deputații îl vor discuta în Comisia juridică, notează NOI.md.

Proiectul prevede amenzi de 2-3 mii de lei pentru părinții neglijenți care își lasă copiii cu vîrsta de pînă la 16 ani nesupravegheați în restaurante, cafenele și discoteci după ora 22.00. Iar proprietarii localurilor care îi vor deservi pe minorii neînsoțiți de părinți vor fi pedepsiți cu amenzi de pînă la 6 mii de lei.

Proiectul include, de asemenea, noi sancțiuni pentru proprietarii de mașini cu volan pe dreapta. Ei se vor confrunta cu amenzi de 500 de lei. Sancțiunile nu vizează camioanele de transport internațional.

Amenzi de pînă la 5 mii de lei vor primi șoferii de autoturisme care nu îndeplinesc standardele tehnice și poluează mediul înconjurător.

Amenda pentru utilizarea detectoarelor de radar va fi de 800 de lei.

Pentru portul de arme în timpul evenimentelor de masă este prevăzută o amendă de 1000-3000 de lei.

Pentru debranșarea ilegală a căldurii sau gazelor atît de către furnizor, cît și de consumatori se propune o amendă de 1 mie de lei.

Pentru prima dată în Codul administrativ ar putea fi incluse sancțiuni pentru apicultorii care vînd miere fără documente de posesie a stupinei. Penalizarea va fi de 800 de lei.

Amintim că la 8 noiembrie va intra în vigoare Legea privind majorarea unității convenționale de la 20 la 50 de lei.

În legea adoptată la 29.07.2016 privind modificările aduse în Codul penal în ceea ce privește majorarea amenzilor, se prevedea că legea va intra în vigoare la trei luni de la data publicării sale. Cu toate acestea, după cum s-a dovedit, data intrării în vigoare s-a scurtat pînă la 10 zile de la data publicării.

Astfel, sancțiunile vor crește de două ori și jumătate în 218 articole din Codul penal. Iar atunci cînd fiecare articol include cîteva puncte, numărul amenzilor crește de mai multe ori.

Cu toate acestea, salariile și pensiile nu au fost majorate. Deci, pe infractori îi așteaptă următoarea rundă de sărăcire în beneficiul trezoreriei sărăcite a statului și anumitor funcționari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?