Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deși este interzis, moldovenii continuă să importe carne de porc în țară

31 oct. 2016,, 16:50   Societate
3413 0

Foto: border.gov.md

Importul cărnii de porc în Moldova în continuare este interzis. Cu toate acestea, moldovenii încearcă în mod fraudulos să introducă aceste mărfuri în țară, notează NOI.md.


În condițiile în care virusul de pestă porcină africană în Ucraina este încă la cotă înaltă, Republica Moldova nu permite importul cărnii de porc. Însă moldovenii continuă în mod fraudulos să introducă aceste produse prin punctele de trecere locale.

Este și cazul unui moldovean în vîrstă de 41 de ani, care a încercat să introducă în țară un lot de 46,6 kg de produse alimentare interzise pentru a fi importate. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord au reținut bărbatul la punctul de trecere local Lipcani-Podvirievka, în al cărui autoturism se aflau ascunse salamuri de porc, în asortiment, fără acte de proveniență.

Bărbatul a declarat că alimentele sînt destinate pentru consum personal. Marfa a fost ridicată. Pe numele bărbatului a fost întocmit un proces verbal, iar acum acesta riscă o amendă de la 25 la 75 de unități convenționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?