X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Producătorii de mobilă din Moldova pot accede pe piaţa Franţei

28 oct. 2016,, 15:05   Business
4124 4
Мебельщики Молдовы могут выйти на рынок Франции
Foto: infoprut.ro

Producătorii moldoveni de mobilă au posibilităţi bune de a accede pe piaţa Franţei, care are o valoare totală de circa 9,34 mild. de euro şi este potențială pentru producătorii din Moldova, comunică NOI.md.


Acest lucru se constată în studiul, efectuat la solicitarea Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului din Moldova (MIEPO) și prezentat producătorilor autohtoni de mobilier.

Studiul, elaborat cu sprijinul Proiectului de Suport pentru Implementarea Acordului privind Zona Comerţului Liber Aprofundat şi Atotcuprinzător (DCFTA) al Moldovei cu Uniunea Europeană în ţara noastră, prezintă caracteristicile sectorului și tendințele pieței, cerințele clienților față de mobilier, calitatea și formarea prețurilor pentru produsele specifice cercetate. De asemenea, sînt analizate procedurile de export, documentația necesară, barierele tarifare și netarifare la importul mobilei.

În studiu se menţionează că Franța este unul din cei mai mari importatori de mobilier la nivel mondial, cu o cotă de 4,9%. Principalele categorii de mobilier spre care se orientează consumatorul francez sînt articolele de tapițerie, mobilierul de bucătărie, canapele, fotolii și bănci.

Potrivit studiului, circa 43% din consumul intern de mobilier este asigurat din importuri, care au o tendință de creștere, din ele 13% reprezintă importurile din țările extracomunitare.

În acest sens, piața mobilei din Franța este una atractivă și reprezintă o oportunitate de extindere a exporturilor moldovenești în țările UE.

Autorii studiului recomandă producătorilor moldoveni să se orienteze pe segmentul mobilierului modern, cu incorporări stilistice de epocă. Se menţionează că în anul 2015 țările comunitare au importat din Moldova mobilier în valoare de circa 100 mil. de dolari. Principalii importatori au fost din Germania, Cehia, Polonia, România și Olanda.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?