Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Ceadîr-Lunga începe construcția unei central electrice solare

27 oct. 2016,, 17:15   Societate
3114 1

В Чадыр-Лунге будет построена солнечная электростанция
Foto: provincial.md

Consiliul orășenesc Ceadîr-Lunga a aprobat ideea de construcție în oraș a centralei electrice solare cu capacitatea de 40 de megawați.


În ședința de marți, 25 octombrie, consilierii au stabilit hotarele terenului unde va începe construcția.

Directorul întreprinderii de construcție a menționat că alegerea a căzut pe Ceadîr-Lunga nu întîmplător.

„Ne-am gîndit mult unde să amplasăm prima central solară de o astfel de putere. Din cauza unor motive obiective, alegerea noastră a căzut pe Ceadîr-Lunga. Realizarea acestui proiect va oferi orașului o mulțime de oportunități. Apariția resurselor energetice suplimentare va influența în mod pozitiv dezvoltarea infrastructurii, va da un impuls pentru dezvoltarea economică a regiunii. Vor apărea locuri de muncă suplimentare”, – a declarat directorul Eugeniu Gavriluța.

Prezent la ședința consiliului orășenesc, șeful adjunct al direcției de gestionare a treburilor bașcanului, Vitalii Derevenco a îndemnat consilierii să susțină proiectul, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD cu referire la site-ul orașului Ceadîr-Lunga.

„Țară noastră nu are resurse energetice, dar există o mulțime de energie solară, care poate fi utilizată pentru producerea energiei electrice”, a menționat Derevenco.

Consilierii au aprobat ideea de a construi în oraș centrala solară cu capacitatea de 40 de megawați și au stabilit hotarele terenului unde va începe construcția.

Amintim că anul trecut, la forumul investițional din Comrat, o întreprindere a semnat un acord de intenție de construcție a centralei solare cu primăria Ceadîr-Lunga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?