Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Formația de Folk Metal/Pagan Metal HARMASAR a lansat primul său album (FOTO,VIDEO)

27 oct. 2016,, 16:40   Showbiz
4650 1

Группа фолк/пейган-метал «HARMASAR» выпустила свой первый альбом (ФОТО,ВИДЕО)
Foto: diez.md

Cîștigătorii concursului de talente POT din anul 2015, formația de Folk Metal/Pagan Metal HARMASAR a lansat primul său album, cu numele „Din pămînt”.


Albumul conține opt piese, iar la concertul de lansare au fost aproximativ 350 de oameni.

„Albumul are opt piese, compuse de-a lungul celor trei ani de cînd sîntem împreună. Toate piesele au cîte o istorie specială, deoarece sînt inspirate din evenimente istorice și anume bătăliile de la Vaslui, Tapae, despre trecutul nostru istoric începînd cu dacii pînă la Ștefan cel Mare/ Doar piesa Porcu este despre metehnele omenești. Lansarea oficială a albumului „Din Pămînt” a fost pe 22 octombrie într-un club din Capitală, unde am venit cu CD-ul și tricourile albumului avîndu-i ca invitați speciali pe trupele Anxiety si Godby”, ne-a spus Mircea Grosul, toboșarul trupei Harmasar.

Albumul și alt merch poate fi procurat la concertele trupei care vor fi anunțate curînd. „Am rămas foarte impresionați și mulțumiți de concertul de lansare văzînd atîta lume în fața noastră care știa versurile pieselor și le cînta împreună cu noi. Ne-am bucurat văzînd oameni noi care au venit să vadă ce se întîmplă sîmbătă seara în Albion și ne-au susținut cu vorbe bune”, menționează Mircea.

Clubul de noapte care a găzduit concertul de lansare – Albion Teritory se află în centrul Capitalei, iar evenimentul a fost organizat de trupă cu forțele proprii și a avut succes. „Mulțumim celor care au fost implicați în organizarea concertului de lansare, celor care ne-au ajutat și fanilor care ne-au susținut”, și-a exprimat Mircea mulțumirile.

Crearea albumului „Din Pămînt” a fost finanțată de fani și sponsori în cadrul unei acțiuni de crowdfunding pe guvern24.md. Suma finală este de 2.000 de euro. Orice contribuție a fost remunerată în dependență de mărimea acesteia. De exemplu donînd 10 euro persoanele erau remunerate cu o invitație la concert, un sticker HARMASAR, un album digital și o mulțumire pe pagina lor de Facebook.

Albumul „Din pamînt”, în format electronic, poate fi procurat pe Google Play.

Despre „HARMASAR”: Fiind inspirați de istoria și folclorul romînesc și de faptele eroice savîrșite de strămoșii noștri începînd de la daci, am creat Harmasar, unica trupă de Folk Metal din R. Moldova. Data oficială de naștere o considerăm 7 septembrie 2013. În această perioadă am reușit să evoluăm în concerte și festivaluri atît din țară, cît și de peste hotare (Festivalul Medieval-Vatra, Death Morozz, Metal Displacement Over Nistru, Festivalul Medieval de redeschidere a cetății Sorocii, W:O:A Battle of the Bands România, Rock’n’Haret) împreună cu trupe cunoscute ca Bucovina, Abnormyndeffect*(MD), Thrashless(Est), In Arkadia(Fr), Dark Fusion(Ro), VxPxOxAxAxWxAxMxC(Austria), să lansăm cu succes trei single-uri „Daoi”, „Vaslui 1475” și „Națiunea”. La fel, am luat primul loc în cadrul proiectului POT Music.

Albumul cu titlul „Din pămînt„ conține opt piese:

#1. Din Pămînt
#2. Daoi
#3. Națiunea
#4. Tapae
#5. Porcu
#6. Moesia
#7. Ciuleandra
#8. Vaslui 1475

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?