X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Încă șase sportivi deposedați de medalii

27 oct. 2016,, 16:03   Sport
3029 0

Încă șase sportivi deposedați de medalii
Foto: megabook.ru

Dopajul continuă să facă victime.


De această dată este vorba despre șase sportivi care au urcat pe podium la Jocurile Olimpice din 2008. Aceștia au fost deposedați de medaliile cucerite la Beijing după ce au fost depistați pozitiv în urma reanalizării probelor recoltate în timpul competiției.

Este vorba despre trei halterofili, ucraineanca Olga Korobka, locul doi la categoria 75 de kg, belarusa Nastasia Novikova, a treia clasată la 53 de kg și compatriotul acesteia, Andrei Râbakov, poziția a doua la categoria de 85 de kg. Printre cei depistați pozitivi se mai numără și luptătorii: uzbecul Soslan Tighiev și kazahul Taimuraz Tighiev, ambii locul doi la categoriile 66, respectiv 84 de kg, precum și atleta rusă Ekaterina Volkova, ocupanta locului trei la 3 mii de metri obstacole.

Toți cei șase sportivi au pierdut medaliile cucerite după ce în urma noilor analize s-a depistat prezența substanței interzise turinabol.

Amintim că dintre medaliații noștri olimpici, halterofilii Cristina Iovu și Anatol Cârâcu au fost depistați pozitiv, însă după participarea la Olimpiada din 2012. Atunci, Cristina a fost suspendată doi ani, iar acum reprezintă România, în timp ce Anatol nu va putea participa la nici un eveniment sportiv internațional până în 2023.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?