X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Şeful IGP a fost achitat în dosarul „7 aprilie”

27 oct. 2016,, 15:03   Politică
2279 1

Şeful IGP a fost achitat în dosarul „7 aprilie”
Foto : gov.md

Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pânzari, cercetat în dosarul „7 aprilie”, a fost achitat de judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău.


Se întâmplă după ce şi prima instanţă a decis că funcţionarul nu este implicat în tragicele evenimente din 2009. Decizia a fost luată în mai puţin de zece minute şi fără ca avocatul victimei să fie prezent la şedinţă.

Victima în acest caz, omul de afaceri Anatolie Stepuleac, spune că bănuia de la bun început că urma să se desfăşoare o şedinţă care va sfida legea.

După ce au închis ochii la faptul că nu era prezent avocatul victimei, judecătorii au început să examineze dosarul. În semn de protest, victima a ieşit din sala de şedinţe. A lipsit mai puţin de zece minute, iar cînd a revenit a aflat că decizia a fost luată deja: Alexandru Pânzari a fost declarat nevinovat.

Contactat de Jurnal TV, şeful IGP a spus că este într-o şedinţă şi va comenta mai târziu decizia Curţii de Apel. Şi reprezentanţii instanţei au menţionat că urmează să facă o declaraţie în acest sens. După violenţele din 7 aprilie 2009, pe vremea când era şef adjunct al Direcţiei Servicii Operative a MAI, Alexandru Pânzari ar fi audiat un şir de martori, deşi cunoştea că depoziţiile acestora sunt false. În urma acestor mărturii a fost reţinut omul de afaceri Anatolie Stepuleac.

El a fost acuzat de implicare în violenţele din 7 aprilie, chiar dacă nu s-a aflat în Piaţa Marii Adunări Naţionale în timpul evenimentelor de acum şapte ani, iar ulterior, a câştigat procesul la CEDO. Pânzari, care s-a declarat nevinovat, a fost achitat de Judecătoria Buiucani. Judecătorul Ghenadie Plămădeală a pronunţat sentinţa cu două ore mai devreme de ora stabilită, fără ca în sală să fie prezent avocatul şi partea vătămată. Amintim că, în aceeaşi cauză penală, controversatul om de afaceri Adrian Nichifor a fost condamnat la doi ani şi opt luni de puşcărie. Asta după ce unii martori au declarat în instanţă că au fost racolaţi de Nichifor şi plătiţi de Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, ca să depună mărturii mincinoase. Precizăm că avocatul părţii vătămate a cerut Procuraturii Generale să deschidă un dosar şi pe numele lui Damir, dar până acum nu a fost luată o decizie în acest sens. Nichifor şi-a recunoscut faptele în instanţă, iar Damir nu a comentat acuzaţiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?