X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Coteț s-a ales cu o amendă de 20 de mii de lei

27 oct. 2016,, 11:53   Societate
2832 2

Coteț s-a ales cu o amendă de 20 de mii de lei
Foto : noi.md

Vladimir Coteț, viceprimarul municipiului Chișinău, este obligat să achite în beneficiul statutului aproximativ 20 000 de lei, notează NOI.md.


Hotărîrea a fost luată de Judecătoria Buiucani a capitalei, care a admis acțiunea înaintată de Ministerul Justiției privind încasarea sumei în ordine de regres.

Cauza civilă a fost examinată în ședință judiciară publică de magistratul Ciprian Valah pe 25 octombrie 2016. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Amintim că inițiativa ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, de a-i obliga pe judecătorii, procurorii și funcționarii care se fac responsabili de condamnarea Moldovei la CtEDO să restituie paguba achitată de stat, a fost lansată, în premieră, în luna ianuarie curent.

Aceste persoane au fost acționate în judecată de statul nostru și urmează să compenseze valoarea bănească a prejudiciilor morale, materiale și a costurilor și cheltuielilor suportate de Republica Moldova pentru repararea drepturilor încălcate ale cetățenilor și agenților economici.

Astfel de încălcări au fost constatate printr-o hotărâre pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, prin soluţionarea amiabilă a cauzei aflate pe rolul Curţii sau formularea unei declarații unilaterale de către Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?