X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Indemnizațiile adresate familiilor cu copii pot fi solicitate on-line

27 oct. 2016,, 08:45   Societate
2659 0

Îndemnizațiile adresate familiilor cu copii pot fi solicitate on-line
Foto: noi.md

Familiile cu copii pot solicita indemnizațiile on-line, prin intermediul serviciului ,,e–Cerere indemnizații familiilor cu copii”.


În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței proiectul Hotărârii de Guvern privind modificarea și completarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire și plată a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii.

Documentul a fost elaborat cu scopul de a crea servicii publice axate pe clienți, prin diversificarea canalelor de acordare a serviciilor.

Implementarea acestui serviciu va optimiza procedura de solicitare a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii și va reduce termenul de prestare a serviciului. De asemenea, beneficiarii vor obține informația mult mai rapid și nu vor suporta cheltuieli.

Totodată, familiile cu copii nu vor mai prezenta actele necesare pentru stabilirea indemnizațiilor, deoarece toată informația necesară va fi plasată în baza datelor din Registrul de stat al populației și Registrul de stat al evidenței individuale în sistemul public de asigurări sociale.

Menționăm că serviciul ,,e–Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii” este disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice și/sau pagina-web oficială a Casei Naționale de Asigurări Sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?