X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Obama a mințit spunînd că nu știe nimic despre poșta lui Clinton

26 oct. 2016,, 22:00   Externe
3109 1

Обама лгал о своей неосведомленности по делу о почте Клинтон
Foto: nahnews.org

Președintele SUA, Barack Obama, a mințit atunci cînd a adus asigurări că nu știe nimic despre faptul că ex-secretarul de stat Hillary Clinton ar fi folosit serverul privat pentru menținerea corespondenței oficiale prin emailul de serviciu.


Acest lucru a fost menționat de Organizația WikiLeaks.

Într-o postare pe Twitter, reprezentanții acesteia scriu că noile scrisori ale cercurilor Clinton „arată că Obama a mințit atunci cînd a spus că nu știe nimic despre utilizarea serverului privat de email de către Clinton”.

Wikileaks citează conținutul scrisorii din 7 martie 2015, expediate lui John Podesta de către Cheryl Mills, consilier apropiat al lui Hillary Clinton şi fostă şefă de personal în perioada în care Hillary era secretar de stat (2009-2013).

Scrisoarea, citată de Organizație, conține un singur rînd: „Trebuie să curăţăm asta; el are emailuri de la ea și în ele nu e scris state.gov”.

Acest nume de domeniu este folosit de Departamentul de Stat al SUA. Respectiv, acesta apare la sfîrșitul denumirii adresei emailului de serviciu al angajaților diplomației americane.

Anterior, candidatul american la președinție din partea Partidului Republican, Donald Trump, a solicitat inițierea unei investigații împotriva actualului lider american, Barack Obama, în cazul corespondenței private a ex-secretarului de stat Hillary Clinton.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?