Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

„Bloomberg” a descoperit limita SUA privind sancțiunile anturusești

26 oct. 2016,, 21:00   Externe
4424 4

Bloomberg обнаружил предел возможностей США по санкциям против России
Foto: tvc.ru

Posibilitățile SUA de a înăspri sancțiunile împotriva Rusiei sînt practic epuizate, se arată într-un articol publicat miercuri, 26 octombrie, de „Bloomberg”.


Potrivit Agenției, Washingtonul examinează ideea impunerii unor restricții Moscovei pentru politica din Siria, însă variantele sînt foarte limitate.

Astfel, o măsură radicală ar fi impunerea embargoului la toate livrările energetice din Rusia, însă surse din cadrul administrației americane au comunicat că Casa Albă nu examinează asemenea măsuri. În primul rînd, pentru că asemenea acțiuni ar trebui de întreprins în comun cu Europa, care în acest caz va suporta pierderi serioase.

În afară de aceasta, potrivit datelor „Bloomberg”, există variante de blocare a sistemului SWIFT pentru organizațiile ruse, dar și interzicerea băncilor americane de a cumpăra obligații în ruble. Însă administrația lui Obama nu dorește să provoace probleme sistemului financiar mondial, menționează „Bloomberg”.

Experții Agenției au explicat că posibilele măsuri întreprinse de SUA ar putea viza persoanele care sînt implicate în operațiunea rușilor din Siria. Totodată, există căi de ocolire a măsurilor de restricție, în particular, în privința circulației banilor, de aceea asemenea pași sînt considerați ineficienți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?