Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Businessmenii niponi vor să promoveze afaceri în Moldova

26 oct. 2016,, 15:10   Business
2821 3
Японские предприниматели хотят открыть бизнес в Молдове
Foto: gov.md

Mai mulți businessmeni din Japonia intenţionează să viziteze Moldova pentru a studia posibilitatea iniţierii unor afaceri în ţara noastră, comunică NOI.md.


Acest lucru a fost menționat de către ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, la care oficialii au făcut o retrospectivă a relaţiilor de colaborare, precum și au punctat posibilităţile de intensificare a cooperării în domeniile de interes reciproc.

Diplomatul a subliniat că pentru investitorii niponi care doresc să inițieze afaceri în Moldova, este important să fie asigurată stabilitatea şi dezvoltarea democratică a ţării noastre, specificînd că deja există mai multe istorii de succes a investiţiilor nipone în republică.

La rîndul său, prim-ministrul a mulţumit Guvernului de la Tokyo pentru asistenţa şi suportul oferit Moldovei, mentionînd că autorităţile de la Chişinău pledează pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale şi diversificarea schimburilor comerciale între cele două ţări.

Pavel Filip a menționat că Programul de activitate al Guvernului pentru anii 2016-2018 stabileşte drept o prioritate a politicii externe utilizarea potenţialului de cooperare între Moldova şi Japonia. „Relaţiile bilaterale sînt bazate pe valori comune, prietenie şi respect reciproc, iar noi sîntem deschişi pentru a le intensifica şi dinamiza”, a declarat el.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii despre reformele promovate de guvernul de la Chişinău în domeniile justiţiei şi financiar-bancar, precum şi despre evoluţiile în relaţiile țării cu partenerii externi, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?