Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Procuratura dezminte informaţia prezentată de Sandu

26 oct. 2016,, 12:14   Politică
2935 3

Foto: today.md

Procuratura Generală infirmă faptul deschiderii unei cauze penale pe numele Maiei Sandu sau al unor oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei, notează NOI.md.


Precizarea a fost făcută de către reprezentanții Procuraturii, după ce liderul PAS, Maia Sandu, a anunțat astăzi că pe numele ei a fost intentat un dosar penal care vizează cazul achiziției camerelor de supraveghere folosite la examenele de bacalaureat.

„Sînt informaţii false şi ne exprimăm dezaprobarea totală faţă de modul în care se încearcă, din nou, manipularea opiniei publice. În acest context, Procuratura revine cu apelul lansat şi anterior către persoanele angajate în cursa electorală – să nu opereze cu informaţii false vizînd activitatea instituţiei”, se arată într-o notă informativă a Procuraturii.

Fostul ministru al Educației a explicat astăzi ce a stat la originea dosarului penal la care a făcut referire. „În primăvara anului 2013, Ministerul Educației a lansat un concurs pentru a procura camerele de supraveghere. În cadrul acelei licitații a fost desemnat un cîștigător. În perioada în care a început instalarea camerelor, la Ministerul Educației a parvenit o scrisoare de la procuratură prin care eram informați că pe numele companiei care a cîștigat licitația a fost deschis un dosar penal. Compania a livrat alt model de camere decît cel indicat în contract”, a specificat astăzi Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?