Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Noi trasee turistice pe ambele maluri ale Nistrului

26 oct. 2016,, 12:20   Societate
2203 0

Foto: diez.md

Turiștii ce vor dori să descopere Moldova acum pot explora noi trasee. Cele opt noi trasee turistice se vor regăsi pe ambele maluri ale Nistrului, informează NOI.md.


Noile trasee vor fi disponibile curînd și vor include 30 de obiective: agropensiuni, ateliere meșteșugărești, sate cu istorie bogată. Nu vor lipsi nici tradiționalele degustări de vinuri în pivnițele de la Brănești sau Vermut, în stînga Nistrului.

Acest lucru va fi posibil datorită la două asociații de turism din Chișinău și Tiraspol, care și-au unit forțele pentru a valorifica potențialul turistic din Moldova. Traseele turistice au fost supuse testărilor de către ghizi și reprezentanți ai agențiilor de turism.

„Ne propunem să intensificăm relațiile de parteneriat dintre comunitatea de afaceri de turism de pe ambele maluri, să creăm o platformă de comunicare și promovare a acestor afaceri. Înțelegerea funcționării întregului lanț de prestare a serviciilor turistice, de la dezvoltarea infrastructurii pînă la promovarea unui nou produs turistic de către fiecare actor, vor contribui la elaborarea de noi rute turistice comune, stabilirea unor parteneriate trainice, diversificarea ofertei turistice existente și, respectiv, la creșterea numărului de turiști care vor vizita atracții turistice de pe ambele maluri ale Nistrului”, a menționat directorul Executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova, Natalia Țurcanu.

O parte dintre itinerare vir fi promovate la expoziția de turism din Varșovia, Polonia, în perioada 24-26 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?