Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cerere pe numele lui Șor pentru tragere la răspundere penală

25 oct. 2016,, 15:04   Politică
6006 2

Cerere pe numele lui Shor pentru tragere la răspundere penală
Foto: sputnik.md

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, afirmă că a depus o cerere la Curtea de Apel pentru ca Ilan Șor să fie tras la răspundere penală pentru că a refuzat să facă declarații la ședința anterioară.


Potrivit avocatului, primarul de Orhei a invocat că există un articol care îi permite martorului să se abțină de la declarații care contravin intereselor sale.

„Noi avem mari semne de întrebare referitoare la sinceritatea acestui martor și am solicitat Curții să dispună sesizarea organelor competente. Astăzi au fost audiați doi martori, am trecut la cercetarea documentelor și probelor apărării și la următoarea ședință vom continua. A fost audiat Ion Rusu. Dumnealui a refuzat să facă declarții. Vă aduc aminte că noi l-am invitat pentru ca instanța să se convingă încă o dată că martorul Rusu nu aduce nicio incriminare lui Vlad Filat, însă el s-a prevalat de acest drept”, a declarat presei Igor Popa.

De asemenea, el afirmă că la ședințele următoare vor fi prezentate mai multe detalii despre martorii din Rusia implicați în acest dosar.

„Vă rog să aveți puțină răbdare. La următoarele ședințe vor avea loc evenimente destul de importante în acest dosar, inclusiv pe subiectul martorilor din Federația Rusă. Noi pregătim anumite măsuri care vor fi făcute publice un pic mai tîrziu”, a punctat avocatul.

Următoarea ședință de judecată în dosarul lui Vlad Filat va avea loc vineri, 28 octombrie, începînd cu ora 15:30.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?