X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

A fost simplificat accesul pe piaţa serviciilor poştale

25 oct. 2016,, 15:00   Societate
1905 0
В Молдове упрощен выход на рынок почтовых услуг
Foto: noi.md

În Republica Moldova a fost simplificat accesul pe piaţa serviciilor poştale, informează NOI.md.


Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), începînd cu 29 octombrie curent, persoanele fizice sau juridice înregistrate în calitate de întreprinzători în Moldova, care intenționează să furnizeze servicii poștale, pot intra pe această piață utilizînd simpla procedură de notificare a ANRCETI cu privire la intenția de a desfășura activități de furnizare a serviciilor respective.

Acest regim simplificat de intrare pe piață, numit regim de autorizare generală, va fi pus în aplicare de ANRCETI în conformitate cu prevederile Legii comunicațiilor poștale.

Furnizorii de servicii poștale vor activa în baza licențelor pe gen de activitate în sectorul poștal. Formularul-tip al notificării poate fi descărcat de pe pagina web oficială a ANRCETI. În acesta trebuie indicate nominalizarea serviciilor pe care persoana intenționează să le furnizeze și descrierea generală a rețelelor poștale ale acestuia, data estimativă a începerii activității etc.

Persoanele în cauză pot alege din cele 10 tipuri de servicii poștale din afara sferei serviciului poștal universal, incluse în formular, gama de servicii pe care doresc să le furnizeze, iar ÎS ”Poșta Moldovei”, desemnată drept furnizor al serviciului poștal universal, - serviciile din sfera serviciului poștal universal stabilite prin Legea comunicaţiilor poştale.

Notificarea poate fi depusă la sediul ANRCETI personal contra semnătură, de asemenea, prin serviciul de trimitere poştală recomandată cu confirmare de primire sau printr-un înscris în formă electronică, căruia i s-a aplicat o semnătură electronică autentică.

Perfectarea documentelor în cadrul regimului de autorizare generală se realizează de către ANRCETI gratis, iar dreptul de a furniza servicii poştale este valabil fără vreo limitare în timp, cu excepția cazurilor prevăzute de Legea comunicaţiilor poştale. Informații suplimentare despre condițiile regimului de autorizare generală a furnizării serviciilor poștale pot fi găsite pe pagina web oficială a ANRCETI.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?