X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Blocuri locative din Chișinău, fără căldură. Iată motivul (VIDEO)

24 oct. 2016,, 15:25   Capitala
3782 2

Foto: machteamsoft.ro

La Chișinău încă mai sînt blocuri locative care nu au fost conectate la agentul termic. De vină sînt administratorii acestora, informează NOI.md.


În cadrul ședinței serviciilor Primăriei, șeful Direcției generale locativ-comunale şi amenajare, Petru Gontea, a menționat că 19 blocuri rămîn în continuare fără căldură, deși sezonul de încălzire a început oficial pe 12 octombrie.

„16 blocuri – din cauza scurgerilor și lucrărilor de pe strada Eugen Doga, 2 blocuri sînt neconectate din cauză că Universitatea Agrară nu a solicitat încă pornirea căldurii, într-un bloc s-au lungit reparațiile capitale”, a adăugat Gontea.

Sursa citată a declarat că în timpul conectărilor agentului termic se confruntă cu probleme majore: „Au fost multe dereglări și lucrări pe trasee. În ultimii ani nu ni s-a întîmplat. O problemă mai serioasă am avut cu Asociația de Locatari nr. 15, care nu dorea să se conecteze, deoarece pe 17 noiembrie urmează să aibă loc ultima întîlnire în judecată cu Î.M. «Termoelectrica». Totuși am reușit să soluționam problema și locatarii blocului primesc căldură de vinerea trecută”.

Problemele nu s-au oprit aici, continuînd cu Asociația de Locatari nr.1, care s-au pregătit foarte prost de conectarea agentului termic, susțin reprezentanții Direcției.

„Pe moment avem conectați 3204 consumatori, iar 867 rămîn încă neconectați. Acest lucru se întîmplă din mai multe cauze, una dintre ele fiind faptul că nu se prezintă gestionarul blocului pentru a solicita conectarea agentului termic. În sectorul Ciocana avem administratori de bloc care refuză categoric conectarea la căldură”, a declarat directorul Întreprinderii „Termoelectrica”, Veaceslav Ene.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?