X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministerul Economiei a demis conducerea Camerei de Licențiere

24 oct. 2016,, 09:45   Societate
2403 2
Минэкономики отстранило от должности руководство Лицензионной палаты
Foto: newsmoldova.md

Ministerul Economiei a suspendat din funcție conducerea Camerei de Licențiere şi a decis stoparea procesului de eliberare a licențelor în domeniul jocurilor de noroc, relatează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, decizia a fost adoptată de structura de resort după ce a luat act de rezultatele controlului tematic efectuat de Inspecția Financiară la Camera de Licențiere.

Conducerea instituției a fost demisă pînă la finalizarea procesului penal inițiat în baza articolului 274 al Codului de procedură penală, se menționează în comunicat.

Ținînd cont de faptul că printre neregulile depistate planează suspiciuni de încălcare a legislației naționale privind eliberarea licențelor pentru genul de activitate în domeniul jocului de noroc, precum și lipsa controlului asupra agenților economici cărora le-a fost retrasă licența, Ministerul Economiei, pînă la finalizarea anchetei, a decis stoparea procesului de eliberare a licențelor în acest domeniu.

În acelaşi timp, pentru asigurarea activității Camerei de Licențiere, Ministerul Economiei a numit un administrator interimar, iar angajații instituției au fost încurajați să colaboreze cu organele de anchetă în procesul de investigare a neregulilor depistate.

După cum s-a comunicat anterior, cinci angajați ai Camerei de Licenţiere de Stat, printre care şi vicedirectorul instituţiei, au fost reţinuţi sîmbătă în urma unei operaţiuni efectuate de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.



Funcţionarii, printre care şi vicedirectorul instituţiei, sînt suspectaţi de un şir de escrocherii în cazul eliberării şi prelungirii licenţelor agenţilor economici care prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc, fapt ce a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 15 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?