X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Instanța a exclus un candidat din cursa prezidențială

21 oct. 2016,, 16:20   Politică
21341 1
Foto : sputnik.md

Candidatura Inei Popenco a fost exclusă din lista celor admiși la alegerile prezidențiale.


Decizia respectivă a fost adoptată acum cîteva minute de Curtea de Apel Chișinău (CA), relatează NOI.md.

Curtea de Apel a calificat drept convingătoare argumentele aduse de Comisia Electorală Centrală (CEC), care a solicitat anularea înregistrării candidatului din partea Mișcării „Ravnopravie” (la momentul promovării acesteia formațiunea politică purta anume această denumire – nota red.) Ina Popenco. Membrul CEC Maxim Lebedinschi a declarat în finalul ședinței CA că instanța a confirmat faptul corupției în timpul campaniei electorale a Inei Popenco.

Decizia CA poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Precizăm că la 20 octombrie CEC a solicitat Curții de Apel Chișinău anularea înregistrării candidatului din partea Mișcării „Ravnopravie” Ina Popenco la alegerile prezidențiale. Decizia în cauză a fost adoptată în baza sesizării candidatului independent Silvia Radu care a acuzat-o pe concurentă de folosirea mijloacelor bănești nedeclarate în campania electorală și mituirea alegătorilor prin oferirea lor a cartelelor cu reduceri.

Anterior CEC a anunțat că Ina Popenco se află în topul candidaților cu cele mai multe persoane decedate în liste de subscripție. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în listele de subscripție în susținerea candidatei din partea Mișcării „Ravnopravie” sînt 48 de semnături care aparțin persoanelor ce au decedat pînă la momentul depunerii de către grupul de inițiativă a pachetului de documente pentru promovarea candidaturii Inei Popenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?