X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministerul Transporturilor a lansat aeroglisorul „Taifun”

21 oct. 2016,, 15:47   Societate
3295 1
Аэробот "Тайфун" начал перевозку пассажиров между берегами Днестра
Foto: uateka.com

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a lansat astăzi, 21 octombrie, aeroglisorul "Taifun 2000A", care va transporta pasageri şi mărfuri între localităţile din raionul Dubăsari de pe malurile Nistrului.


Viceministrul Sergiu Bucătaru a declarat la ceremonia de lansare că aeroglisorul va fi utilizat împreună cu bacul anterior între localităţile Molovata şi Molovata Nouă, Corjova şi Cocieri.

Aeroglisorul a fost achiziţionat contra sumei de 1,1 milioane de lei şi a fost adus de la Vladivostok (Rusia). Portul Giurgiuleşti a alocat 800 de mii de lei, iar 300 de mii de lei au fost alocaţi din bugetul de stat.

"Preţul real al unui aeroglisor este de peste 100 de mii de euro, iar noi am reuşit să procurăm aeroglisorul la un preţ foarte avantajos. Vasul este de producţie sovietică, însă este dotat cu două motoare Honda", a spus Bucătaru.

Potrivit lui, aeroglisorul poate traversa Nistrul în condiţii climaterice favorabile şi nefavorabile, adică atît pe apă, cît şi pe gheaţă. Pînă acum traversarea pe apă era posibilă doar cînd era gheaţă groasă.

Şeful Căpiteniei Portului Internaţional Giurgiuleşti, Victor Andruşca, a spus că aeroglisorul poate transporta pînă la 40 de persoane şi mărfuri de pînă la 3,5 tone. De pe un mal pe altul se ajunge în 6-12 minute, în funcţie de condiţiile meteo, ceea ce este cu mult mai repede decît cu bacul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?