X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Cel mai mare ceas din lume va fi instalat la Moscova

21 oct. 2016,, 14:40   Externe
2625 0
Самые большие в мире часы установят в Москве
Foto: lenta.ru

Cupola unei săli de concerte, care se construieşte pe teritoriul Centrului de Afaceri „Moskva-City”, va reprezenta un ceas enorm cu ace luminiscente rulante, iar clădirea se va asemăna cu o lăduţă incrustată cu mecanism de ceas.


Proiectul modificat al fațadelor sălii a fost aprobat de „Mosckomarhitektura”, se menţionează în comunicatul plasat pe site-ul complexului de construcţii al capitalei ruse.

Diametrul ceasului de pe cupola sălii de concerte va fi de 64 de metri. Acoperişul şi faţada clădirii vor servi drept cadran. Se presupune că ceasul va putea fi văzut atît de pe toate turnurile edificiului „Moskva-City”, cît şi de la nivelul solului.

Atriumul intrării principale în sala de concerte va fi decorat sub formă de mecanism deschis de ceas, scările rulante vor fi stilizate ca arcuri comprimate, se precizează în comunicat. În clădire, în afară de sălile scenice, vor fi restaurante şi baruri, un club de plajă, un centru de fitness şi galerii de artă.

Finalizarea construcţiei sălii de concerte din City este preconizată pentru anul 2017.

La momentul actual, cel mai mare din lume se consideră ceasul instalat pe un zgîrie-nori al complexului Abraj Al-Bait din Mecca, avînd diametrul de 43 de metri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?