Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce le-a promis Filip tinerilor sindicaliști

21 oct. 2016,, 10:30   Societate
3350 3
Что Филип пообещал молодым членам профсоюзов?
Foto: gov.md

Guvernul Republicii Moldova va întreprinde măsuri pentru susținerea intereselor tinerilor, facilitarea angajării tinerilor în cîmpul muncii, îmbunătăţirea sistemul de salarizare, precum şi pentru a asigura tinerii cu locuinţe la preţuri accesibile.


Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip la întîlnirea cu tinerii reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova cu care a discutat despre prerogativele activității Cabinetului de miniștri în sprijinirea tinerilor și politicile promovate de stat în domeniile social, economic şi susţinerea antreprenoriatului.

Premierul a transmis un mesaj de încurajare participanților la întîlnire, subliniind rolul major al acestora în dezvoltarea țării și creșterea durabilă a societății.

„Tinerii conturează viitorul statului și vin să aducă o valoare adăugată țării noastre. Asigurarea stabilităţii economice şi crearea unui mediu atractiv pentru investitori ne va permite soluţionarea complexă a problemelor existente şi ne va oferi noi posibilităţi pentru susţinerea iniţiativelor şi promovarea intereselor tinerilor din Republică Moldova”, a menționat șeful Executivului de la Chișinău.

Totodată, Pavel Filip a vorbit despre măsurile întreprinse de Guvern pentru creșterea bunăstării cetăţenilor, protecția drepturilor socio-economice și facilitarea angajării tinerilor în cîmpul muncii, pentru a putea valorifica pe deplin aptitudinile și competențele profesionale ale acestora.

La rîndul său, tinerii sindicaliști şi-au exprimat susţinerea pentru implementarea reformelor promovate de Guvern şi au pledat pentru stabilirea unui parteneriat activ, orientat spre depăşirea dificultăţilor existente şi sporirea rolului tinerilor în societate.

Dialogul a fost unul interactiv, tinerii au întrebat despre acţiunile întreprinse de Executiv pentru a crea noi locuri de muncă, a îmbunătăţi sistemul de salarizare, precum şi pentru a asigura tinerii cu locuinţe la preţuri accesibile. Pavel Filip a menţionat că au fost elaborate deja o serie de iniţiative în acest sens, care urmează să aducă rezultatele așteptate.

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova este constituită din 26 de centre sindicale şi întruneşte aproximativ 420 mii de membri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?