X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Savcenko a compromis examinarea sancțiunilor împotriva Rusiei

20 oct. 2016,, 19:00   Externe
3647 0

Савченко хотят закрыть доступ к государственной тайне Украины
Foto: grushevskogo5.com

În timpul ședinței Comitetului pentru securitate națională și apărare a Radei Supreme a Ucrainei, deputatul Nadejda Savcenko („Batikivșcina”) a declanșat un scandal.


Ulterior, Savcenko a părăsit ședința, lipsind-o de cvorum, de aceea nu au putut fi examinate mai multe probleme impoirtante.

Potrivit membrilor Comitetului, Savcenko a compromis examinarea bugetului militar pe anul 2017, raportului Forțelor Armate ale Ucrainei prind măsurile de protecție a spațiului informațional al țării în condiții de agresiune, precum și problema extinderii sancțiunilor împotriva Rusiei.

În acest context, deputatul din partea Frontului Popular Iuri Bereza a declarat că Savcenko are un comportament inadecvat, reproșîndu-i ca își face PR.

Președintele Comitetului, Serghei Pașinski, a indicat să fie elaborat un proiect de adresare către Serviciul de Securitate al Ucrainei cu privire la verificarea contactelor lui Savcenko cu separatiștii din autoproclamatele RPD și RPL, anunță serviciul de presă al Frontului Popular.

Comitetul propune ca pe perioada verificării Nadejdei Savcenko să-i fie interzis accesul la secretul de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?