Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Bilanţul Forumului de afaceri moldo-ceh

20 oct. 2016,, 14:00   Business
2550 2
Итоги молдо-чешского бизнес-форума
Foto: mail.ru

La Praga a fost organizat un forum de afaceri moldo-ceh, la care au participat peste 25 de agenți economici cehi, informați despre climatul de afaceri al Moldovei și oportunitățile investiționale ale ţării noastre, comunică NOI.md.


Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, Forumul a fost organizat în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-cehe privind cooperarea economică, care s-a desfășurat în perioada 17-19 octombrie curent în capitala cehă.

În cadrul evenimentului, viceministrul Economiei Vitalie Iurcu a menționat importanța dezvoltării relațiilor interguvernamentale, diplomatice, de afaceri dintre comunitatea de business a Moldovei şi Cehiei, care, într-un final, va contribui la impulsionarea relațiilor comercial-economice dintre ambele state.

În context, administratorul Zonei Economice Libere ”Bălți”, Vasile Șoldan, și directorul Parcului Industrial ”Răut”, Anatolie Munteanu, au prezentat mediului de afaceri ceh avantajele oferite de instrumentele ZEL și ale parcurilor industriale, precum și istoriile de succes ale companiilor străine, care au reușit să-și dezvolte afacerile în Moldova.

Totodată, agenții economici autohtoni și reprezentanții delegației oficiale a ţării noastre au fost informați despre climatul de afaceri din Cehia, sectoarele prioritare și oportunitățile de dezvoltare a afacerilor cu potențiali parteneri cehi, prezentate de către Petr Heczko, director al Departamentului Dezvoltare a Investițiilor din cadrul agenției Czech Invest.

În final, participanții la Forum au avut posibilitatea de a examina proiecte și idei concrete în cadrul panelului de discuții, fiind elucidate și planuri de dezvoltare pentru perioada imediat următoare.

În primele 6 luni ale anului curent, volumul comerțului dintre Moldova şi Cehia a înregistrat suma de peste 40 mil. dolari, cu 10,2% mai mare decît cea din perioada similară a anului trecut.

Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, la 1 octombrie 2016, în Moldova sînt înregistrate și activează 53 de întreprinderi cu capital ceh (37 cu IDNO), investițiile lor însumînd în ansamblu 6 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?