Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ambuteiajele i-au împiedicat pe consilierii municipali să ajungă la ședință (VIDEO)

20 oct. 2016,, 11:20   Capitala
3241 1
Пробки помешали советникам собраться на заседание
Foto: curentul.md

Consiliul municipal Chișinău (CMC) deja a doua săptămînă la rînd nu a reușit să întrunească cvorumul.


La timpul stabilit au venit doar 16 consilieri, pe cînd cvorumul poate fi asigurat de cel puțin 26 de aleși locali, relatează NOI.md.

Secretarul Consiliului municipal, Valeriu Didencu, a comunicat că ședința extraordinară a fost inițiată de o treime dintre consilieri care au semnat cererea respectivă. Cu toate acestea, alți aleși locali au ignorat îndemnul de a veni pentru a discuta problemele orașului. Din cele șapte formațiuni politice care au ajuns în CMC în urma alegerilor din 14 iunie 2015 astăzi au fost prezente doar fracțiunea socialiștilor și cea a comuniștilor și a celor fără de partid.

Potrivit președintelui fracțiunii socialiștilor, Ion Ceban, consilierii care nu au venit, probabil, au rămas blocați în ambuteiaje. „Orașul arată așa cum arată ambuteiajele din oraș. Eu astăzi am făcut trei kilometri în două ore. Mie mi se pare acest lucru oribil. Este o consecință a neglijenței conducerii Primăriei față de problemele cetățenilor. Eu înțeleg că primarul are probleme personale, dar ele nu trebuie să influențeze activitatea lui, care paralizează nu numai drumurile, dar și activitatea din oraș”, a declarat consilierul.

Ambuteiajele despre care a vorbit șeful fracțiunii socialiste, astăzi, 20 octombrie, practic au paralizat centrul Chișinăului. Din cauza lucrărilor de reparație, este blocată circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare, pe segmentul cuprins între strada Mihai Viteazul și rondoul de pe strada Ion Creanga. Mulți chișinăuieni au fost nevoiți să stea în ambuteiaje ore în șir.

Precizăm că acum o săptămînă, la 13 octombrie, ședința extraordinară a Consiliului municipal nu a întrunit cvorumul necesar. Atunci s-au prezentat 19 consilieri. CMC este format din 51 consilieri, peste o jumătate dintre ei fiind obligați să se prezinte în legislativul local pentru asigurarea cvorumului.

Potrivit rezultatelor alegerilor locale din 14 iunie 2015, de cea mai mare reprezentanță în CMC se bucură socialiștii, care dispun de 19 mandate. Ei sînt urmați de liberali, care au 17 consilieri, și PPEM, cu 5 consilieri. Fracțiunea comuniștilor și celor fără de partid, precum și „Partidul Nostru” au cîte 3 consilieri, liberal-democrații – doi consilieri. Totodată, din CMC mai fac parte un reprezentant al Partidului Democrat și consilierul neafiliat Ion Ștefaniță.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?