Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

FAO Moldova va implementa programul de sprijin al fermierilor

20 oct. 2016,, 11:15   Economie
2734 1
FAO Moldova внедрит программу поддержки фермерских хозяйств
Foto: madein.md

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU (FAO) va acorda Moldovei asistenţă în elaborarea politicilor de sprijin a fermierilor mici şi mijlocii, promovarea agriculturii durabile şi inovaţionale, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă şi asigurarea siguranței alimentelor.


Asistenţa FAO va fi acordată Moldovei în cadrul noului program, acordul pentru realizarea căruia va fi semnat anul curent, comunică NOI.md.

Priorităţile programului pe anii 2016-2019 au fost prezentate la seminarul organizat de secţia locală FAO cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentaţiei.

După cum s-a menţionat, FAO va acorda Moldovei suport financiar pentru realizarea acţiunilor în cadrul acestui program, precum şi va contribui la identificarea altor donatori străini.

Programul FAO va fi realizat în contextul semnării Acordului de la Paris privind schimbările climatice, la care Moldova este parte în comun cu alte 176 de ţări ale lumii, şi ea se înscrie în strategia globală de adaptare a agriculturii la modificările climei şi a impactului lor asupra mediului.

După cum a menţionat Tudor Robu, reprezentant adjunct al FAO Moldova, noul program FAO în Moldova pe viitorii patru ani prevede să i se acorde Moldovei suport în implementarea practicilor agricole, care vor permite reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Acţiunile principale vor include stimularea utilizării tehnologiilor ecologice.

În cadrul suportului complex al gospodăriilor mici şi mijlocii de fermieri vor fi organizate şcoli de fermieri pe teren, această iniţiativă FAO se implementează pe parcursul ultimilor doi ani.

„Este important de promovat modificările necesare în contact direct cu fermierii mici şi mijlocii. La şcolile de fermieri pe teren peste 150 de fermieri obţin cunoştinţe practice”, a spus Anatol Fală, expert FAO. Potrivit lui, în viitorii patru ani vor fi deschise încă 10-15 şcoli în mai multe raioane ale ţării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?