Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Plăci comemorative, instalate la Institutul Mamei și Copilului

19 oct. 2016,, 17:50   Societate
2931 0

Foto: oficial.md

În cinstea a două personalități marcante ale medicinii autohtone, la Institutul Mamei și Copilului au fost instalate astăzi plăci comemorative: fostului ministru al Sănătății Eugen Gladun și specialistului în perinatologie Petru Stratulat, informează NOI.md.


La eveniment au fost prezenți ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, deputați, academicieni, profesori universitari și reprezentanți ai întregii comunități medicale din țară și de peste hotare.

„Aceste personalități marcante au depus eforturi colosale pentru ca Institutul Mamei și Copilului să fie așa cum îl știm noi astăzi: cu specialiști foarte bine pregătiți, cu o bază tehnico-materială primită moștenire și, cel mai important, cu o cultură medicală așa cum în mai puține instituții persistă”, a declarat Ruxanda Glavan.

La fel, ministrul Sănătății a semnat un ordin prin care Centrului Perinatal al IMSP Institutul Mamei și Copilului i se conferă numele „Petru Stratulat”.

Eugen Gladun a fost cel care a pus bazele obstetricii și ginecologiei în Republica Moldova, fiind unul dintre fondatorii Institutului de Cercetări Științifice în domeniul Ocrotirii Sănătății Mamei și Copilului și director al acestei instituții timp de 15 ani. Eugen Gladun a activat în calitate de ministru al Sănătății, în perioada 1998-1999.

Petru Stratulat (1948-2015) este considerat părintele serviciului perinatologic din țară. A contribuit la pregătirea profesională a circa 7000 de medici obstetricieni, neonatologi, medici de familie, manageri ai serviciilor perinatale, moaşe, asistente medicale și este autorul a peste 400 de lucrări ştiinţifice şi didactice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?