Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputat rus: Transnistria este avanpostul de sud-vest al Rusiei

19 oct. 2016,, 12:30   Politică
24262 14
Российский депутат: Приднестровье - это юго-западный форпост РФ
Foto: novostipmr.com

Transnistria este o parte integrantă a lumii ruse, avanpostul de sud-vest al Rusiei, cu care trebuie să ne consolidăm relaţiile economice şi culturale, dar şi cooperarea parlamentară.


De această opinie este membrul Comitetului Dumei de Stat a FR pentru CSI, integrare euroasiatică şi relaţii cu concetăţenii, Artiom Turov, care a oferit un interviu pentru agenţia "FinEc".

El a vorbit despre rezultatele vizitei sale în Transnistria, subliniind că acolo trăiesc "cetăţeni ruşi".

"Acest pămînt este legat de ţara noastră prin cultura şi istoria comună – să ne aducem aminte de numele lui Suvorov, Potiomkin şi ale altor oameni de stat iluştri. Aici se află pacificatorii noştri, care, la vremea lor, au oprit conflictul sîngeros şi continuă să-şi îndeplinească misiunea cu succes", a spus el.

Întrebat dacă Transnistria într-adevăr s-a pomenit într-o blocadă din partea Ucrainei şi Moldovei, el a menţionat că "nu există un asemenea cordon univoc în jurul Transnistriei".

"Cetăţenii circulă liber şi pe teritoriul Moldovei, şi pe cel al Ucrainei, dar se folosesc în acest sens de paşapoartele celor două ţări, căci republica nu este recunoscută şi oamenii sînt nevoiţi să-şi ia cetăţenia care se obține mai uşor. Trebuie menţionată presiunea economică. Mărfurile care ajung în Transnistria trec mai întîi prin Moldova şi apoi ajung la locul de destinaţie. Sînt multe întrebări legate de livrările de carburanţi, de diferite mărfuri industriale", a spus deputatul.

Potrivit lui, "cu toate acestea, în Transnistria nu se atestă deficit nici de produse alimentare, nici de mărfuri de larg consum, întreprinderile lucrează, magazinele funcţionează în regim normal, se duce o viaţă normală".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?