Vocea diasporei

Șor rămîne în arest la domiciliu

Șor rămîne în arest la domiciliu
Шор остался под домашним арестом
Foto: moldnews.md

Ilan Șor va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile.


Magistrații au satisfăcut solicitarea procurorilor privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu a primarului orașului Orhei, Ilan Șor, informează NOI.md.

Judecătoria Buiucani a respins astăzi cererea avocaților lui Șor privind schimbarea măsurei de reprimare în privința clientului lor. Avocații și-au motivat solicitarea prin aceea că Comisia Electorală Centrală a aprobat candidatura lui Ilan Șor în calitate de persoană de încredere a candidatului la funcția de președinte aș țării Inna Popenco. Codul electoral prevede asigurarea garanțiilor pentru acest cerc de persoane.

În culoarele Judecătoriei Buiucani, unde astăzi au fost audiați procurorii și apărarea în dosarul Șor, omul de afaceri a rostit o frază de salut, adresată probabil primarului Bălțului și liderului Partidlui Nostru, Renato Usatîi. „Salut, balabol”, a spus Șor. Fiind rugat să precizeze la cine se referă, Șor a răspuns că „toată țara îl cunoaște”.

Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie după ce a fost interogat la Centru Național Anticorupție. Primarul de Orhei este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Pe 24 iunie Judecătoria Buiucani a satisfăcut solicitarea procurorilor privind arestarea preliminară a lui Șor pe 30 de zile. Apărarea a contestat decizia la Curtea de Apel.

Ilan Șor a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august, iar pe 18 august termenul de arest la domiciliu a fost prelungit. Curtea de Apel a respins pe 25 august recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurei de reprimare. Pe 19 septembrie Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu a primarului de Orhei.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

русский 19 oct. 2016,, 13:12
Deleted
АНДРЕЙ 19 oct. 2016,, 12:57

Шор еще шутит по поводу Усатого! А между тем судьба Шора незавидная, он может повторить судьбу своего отца. Если к тому времени не сбежит в Израиль.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu