Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De ce multe blocuri din oraș rămîn încă fără căldură

18 oct. 2016,, 17:15   Capitala
3230 1

Foto: desteptarea.ro

În septembrie consumatorii au fost anunțați că pot face solicitări pentru conectarea agentului termic, iar pe 12 octombrie s-a dat startul oficial al sezonului de încălzire.


Cu toate acestea, doar o treime dintre blocurile din capitală se bucură de calorifere calde, deocamdată, transmite NOI.md.

De faptul că marea majoritate a blocurilor nu au fost conectate încă la căldură s-ar face vinovați administratorii blocurilor/președinții de asociații, care administrează sistemul de alimentare cu căldură din interiorul blocului. Aceasta este explicația oferită de S.A. „Termoelectrica”.


În conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ, care este în drept să solicite furnizarea energiei termice şi repartizează lunar cantitatea de energie termică consumată între locatari.

„Precizăm că Termoelectrica S.A. nu poate începe livrarea agentului termic fără ca administratorul blocului să solicite acest lucru. Imediat după ce acesta, el se va adresa la sediul teritorial al întreprinderii, va prezenta pașaportul tehnic ce confirmă efectuarea lucrărilor de pregătire a sistemului interior, iar în maximum 3 ore de la solicitare, agentul termic va fi livrat”, se menționează într-un comunicat de presă emis de „Termoelectrica”.

Administratorii blocurilor care mai au datorii trebuie să se prezinte la Serviciul Comercial al întreprinderii pentru a întocmi, de comun acord, un grafic de reeșalonare a plății datoriilor.

Reprezentanții instituției au mai precizat că în cazul grădinițelor, școlilor, instituțiilor medicale, universităților și căminelor procedura de conectare a agentului termic este aceeași: administratorul trebuie să solicite conectarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?