X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Năstase nu se grăbeşte să depună actele de renunţare la campania electorală

18 oct. 2016,, 12:41   Politică
3278 9
Нэстасе не подает документы об отказе от участия в избирательной кампании
Foto: publika.md

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, nu se grăbeşte să depună la Comisia Electorală Centrală actele oficiale privind renunţarea la campania electorală.


El a anunțat acest fapt luni, într-un interviu pentru portalul Unimedia, menţionînd că "mai este timp".

"Decizia a fost luată şi aprobată de Consiliul politic naţional al partidului. Dar nu trebuie să ne grăbim, pentru a evita orice surprize neplăcute din partea guvernării", a spus Năstase, făcînd aluzie la faptul că aceste "neplăceri pot fi legate de acţiunile guvernării împotriva candidatului comun, Maia Sandu".

Potrivit lui, coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, încearcă cu orice preţ să-l impună să rămînă în cursa prezidenţială, "pentru a împărţi voturile alegătorilor antioligarhici".

"Plahotniuc încearcă să mă impună să revin în cursa electorală. A suferit o lovitură puternică, nu s-a aşteptat la un asemenea gest. Consilierii lui îi spuneau că eu mă voi retrage, dar el nu credea, pentru că el are o fire criminală. El nu înţelege că pe lumea asta se poate proceda şi bine. Plahotniuc a mizat pe dezbinarea electoratului, dar eu i-am risipit planurile. Vedeţi ce face acum holdingul lui, ei sînt şocaţi", a spus liderul Platformei DA.

Potrivit lui, unele structuri de forţă din Ucraina au încercat chiar să-l şantajeze și să-l intimideze.

"Am fost sunat de cineva de la Odessa, care a spus că e de la «comitetul de anchetă». Mi s-a spus că trebuie să vin la ei ca să fac depoziţii. Am întrebat în calitate de cine să fac depoziţii. Mi s-a spus că pentru început în calitate de martor. Plahotniuc foloseşte instituţiile de drept din Ucraina, pentru că cele din ţară nu mai sînt de încredere. Tot ce a creat acest om este josnic şi respingător", a declarat Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?