X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Avocaţii lui Şor nu i-au putut convinge pe judecători

11 oct. 2016,, 14:45   Societate
5161 3
Судей не убедили доводы адвокатов Шора
Foto: moldovanews.md

Primarul de Orhei, Ilan Şor, va rămîne în arest la domiciliu, deşi are statut de persoană de încredere a candidatului la postul de preşedinte Ina Popenco.


Judecătoria Buiucani a respins astăzi, 11 octombrie, demersul liniei de apărare a suspectului, prin care s-a solicitat modificarea măsurii preventive. Acest fapt nu-i permite lui Şor să participe la campania electorală a candidatului la postul de preşedinte Ina Popenco, informează NOI.md.

Avocaţii lui Ilan Şor au calificat decizia judecătoriei drept politică şi intenţionează să o atace la Curtea de Apel Chişinău. Pînă atunci, primarul de Orhei se va afla în arest la domiciliu şi nu va putea participa la campania preelectorală a candidatului la postul de preşedinte din partea „Partidului Şor”, Inna Popenco. „Judecătorii nu au argumentat menţinerea în continuare a clientului nostru în arest la domiciliu. La fel ca şi ancheta, această decizie ridică mai multe semne de întrebare. Noi avem motive să insistăm asupra motivelor politice ale acestei decizii”, a declarat în finalul şedinţei avocatul Denis Ulanov.

Şor, comunicînd cu presa, a făcut un scurt comentariu la decizie. „Cu regret, nu pot participa la campanie (candidatei la postul de preşedinte Inna Popenco – n.red.). A fost o decizie premeditată, pentru că altor candidaţi nu le place că noi acţionăm după principiul: „Ai promis – execută”. Am fost lăsat în arest la domiciliu ca să nu i se permită candidatului nostru să cîştige alegerile”, a specificat primarul de Orhei.

În preajma sediului Judecătoriei Buiucani s-au adunat sute de adepţi ai lui Ilan Şor, soţia lui – Jasmin, Inna Popenco, fostul conducător al Mişcării “Ravnopravie” Valeri Klimenko, preşedintele Federaţiei de Tenis, Marina Tauber, şi alţii.

Săptămîna trecută avocaţii lui Şor au adresat Judecătoriei două demersuri. În unul linia apărării insista asupra modificării măsurii preventive faţă de clientul lor. Este vorba că CEC, la 4 octombrie, l-a confirmat pe Şor în calitate de persoană de încredere a Innei Popenco, iar Codul electoral prevede asigurarea garanţiilor pentru acest cerc de persoane. În demersul al doilea avocaţii au solicitat o expertiză detaliată a materialelor “dosarului Ilan Şor”.

Ilan Şor a fost reţinut în seara zilei de 22 iunie după ce a fost audiat la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). El este acuzat de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

Mai tîrziu, la 24 iunie, Judecătoria Buiucani a satisfăcut cererea procurorilor privind arestul preventiv al lui Ilan Şor pe 30 de zile. Apărarea suspectului a contestat această decizie la Curtea de Apel.

Omul de afaceri a fost transferat în arest la domiciliu la 5 august, iar la 18 august mandatul de arest la domiciliu a fost prelungit. Judecătorii Curţii de Apel au respins la 25 august recursul avocaţilor lui Şor de modificare a măsurii preventive a clientului lor. La 19 septembrie, Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu al primarului de Orhei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?