X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Putin intenționează să-și amîne vizita din Franța

11 oct. 2016,, 13:10   Externe
2410 3
Путин передумал встречаться с Олландом
Foto: ntv.ru

Vladimir Putin intenționează să-și amîne vizita oficială din Franța, care era programată pentru 19 octombrie, potrivit presei franceze.


Cu cîteva zile înainte, președintele francez Francois Hollande a afirmat că ezită să-l primească pe liderul de la Moscova din cauza “crimelor de război” de la Alep, ai căror autorii vor trebui să răspundă în justiţie, “inclusiv în faţa Curţii Penale Internaţionale”.

„Mi-am pus întrebarea (…). Este util? Este necesar? Ar putea fi un instrument de presiune? Am putea face încă în aşa fel încît el să pună capăt la ceea ce comite împreună cu regimul sirian, adică susţinerea forţelor aeriene ale regimului, care trimit bombe asupra populaţiei Alepului? Deci, ar trebui să îl primesc pe Vladimir Putin, îmi pun încă întrebarea”, a spus Hollande în interviul acordat sîmbătă.

“Dacă îl voi primi, îi voi spune că este inacceptabil. Că este grav chiar şi pentru imaginea Rusiei”, a adăugat el.

Vladimir Putin ar fi urmat să participe pe 19 octombrie la inaugurarea unui nou “Centru spiritual şi cultural ortodox rus”, construit în centrul capitalei franceze.

Toate iniţiativele diplomatice pentru încetarea luptelor la Alep au eşuat pînă în prezent.

Sîmbătă, Rusia a blocat la ONU un text prezentat de Franţa, care cerea oprirea imediată a bombardamentelor la Alep. Propunerea Parisului a fost susţinută de 11 dintre cele 15 ţări membre al Consiliului de Securitate. Rusia şi Venezuela au votat împotrivă, China şi Angola s-au abţinut. Aceasta este a cincea oară când Rusia îşi foloseşte dreptul de veto la ONU în dosarul sirian.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?