X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rogozin a sosit la Chișinău

11 oct. 2016,, 10:50   Politică
3730 2
Рогозин прибыл в Кишинёв
Foto: novopol.ru

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a sosit în Moldova pe 10 octombrie, noaptea tîrziu.


Anunțul a fost făcut de agenția de știri TASS.ru, cu referire la o sursă din cadrul Ambasadei Rusiei în Moldova. Potrivit Agenției, se preconizează o întrevedere între Rogozin și conducerea Moldovei și Transnistriei, relatează NOI.md.

În cadrul vizitei Dmitri Rogozin va discuta cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei al Moldovei, Octavian Calmîc, ordinea de zi a ședinței Comisiei Interguvernamentale de cooperare comercial-economică, programată pentru luna noiembrie la Moscova.

Dmitri Rogozin și Octavian Calmîc sînt copreședinți ai Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică. Anterior oficialii au declarat că doresc să definitiveze proiectul „foii de parcurs” privind normalizarea relațiilor bilaterale economice.


Între timp, Rogozin, care este și reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, a participat în această dimineață la deschiderea școlii din satul Tașlîc, raionul Grigoriopol, unde a fost văzut însoțit de președintele autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, și președintele Consiliului Suprem al regiunii, Vadim Krasnoselski. Școala cu predare în limba moldovenească este situată pe malul stîng al Nistrului. Mijloacele necesare pentru construcția acesteia au fost alocate prin decizia președintelui rus, Vladimir Putin, în cadrul Programului de asistență umanitară pentru Transnistria, realizat de Organizația „Integrare eurasiatică”. Dmitri Rogozin supraveghează personal activitatea acestei organizații.

Inițial se preconiza că Rogozin va sosi în vizită în Moldova pe 4-5 octombrie. Însă pe 3 octombrie Octavian Calmîc a declarat că vizita lui Rogozin a fost amînată cu o săptămînă.

Dmitri Rogozin a mai vizitat Moldova în anul curent. În timpul vizitei care a avut loc în perioada 5-6 iulie el s-a întîlnit cu liderii Moldovei și Transnistriei. La finalul vizitei viceprim-ministrul FR a adus celor mai înalți oficiali de stat asigurări că Rusia este interesată în restabilirea cooperării comercial-economice cu Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?