X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La audierile în dosarul lui Filat sînt așteptați martori noi

11 oct. 2016,, 08:45   Societate
3766 0
На слушаниях по «делу Филата» ожидают новых свидетелей
Foto: moldova24.info

Astăzi, 11 octombrie, la Curtea de Apel (AP) Chișinău va continua examinarea recursului avocaților ex-premierului Vlad Filat.


Apărarea intenționează să conteste verdictul emis în dosarul politicianului căzut în dizgrație, care își ispășește pedeapsa sub formă de 9 ani de închisoare. Ședința se va desfășura cu ușile închise, relatează NOI.md.

La audierile pe marginea examinării recursului avocaților lui Filat sînt așteptați martori noi, dispuși să iasă în apărarea lui. Acest lucru a fost comunicat anterior de către avocatul acuzatului Igor Popa, care a preferat să nu anunțe persoanele care figurează în lista martorilor din partea apărării. „Numele martorilor nu va fi divulgat pînă la ședință. Aceasta este una dintre condițiile în baza cărora ei au acceptat să dea depoziții”, a menționat Popa.

În cadrul primei ședințe după emiterea verdictului în dosarul lui Filat, care a avut loc la 27 septembrie, judecătorii au acceptat demersul procurorilor privind desfășurarea ședințelor cu ușile închise. Igor Popa a comunicat atunci că apărarea intenționează să conteste această hotărîre, care, potrivit lui, încalcă principiul publicității.

Audierile în dosarul lui Filat urmau să aibă loc la Curtea de Apel la 20 septembrie, dar unii avocaţi ai inculpatului nu s-au prezentat, explicînd acest fapt prin necesitatea pregătirii bazei documentare în temeiul căreia vor solicita atenuarea pedepsei.

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost condamnat în iunie la nouă ani de închisoare într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Lui i-au fost înaintate acuzaţii în baza depoziţiilor primarului de Orhei, omului de afaceri Ilan Şor.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015, după ce a fost audiat la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). El a fost escortat acolo după alocuţiunea procurorului general, Corneliu Gurin, în Parlament cu acuzaţii demascatoare la adresa politicianului.

Avocaţii lui Filat au înaintat recurs la această decizie. Acuzarea, la rîndul său, solicită o pedeapsă mai aspră pentru fostul prim-ministru. După cum a declarat anterior procurorul Adriana Bețișor, acuzarea va insista ca Filat să fie condamnat la 19 ani de închisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?