Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova va crește producția de tractoare

7 oct. 2016,, 17:30   Economie
4879 4
В Молдове увеличат производство тракторов
Foto: mail.ru

În Republica Moldova va crește volumul producției tractoarelor mici „Belarus”, în cadrul proiectului comun cu Uzina de tractoare din Bobruisk, informează NOI.md.


Potrivit întreprinderii belaruse, la aceasta va contribui semnarea acordului privind producției și asamblării tractoarelor de dimensiuni mici „Belarus” și a contractului de livrare a 45 de seturi de piese pentru tractoare, încheiat între Uzina de tractoare din Bobruisk și compania „Batstractor” (s. Tomai, raionul Ceadîr-Lunga).

Documentele au fost semnate în cadrul Forumuli de afaceri moldo-belarus, care s-a desfășurat pe 3 octombrie, în cadrul vizitei oficiale a premierului Belarus Andrei Kobeakov. Complexul de asamblare se află pe teritoriul partenerului moldovean din Găgăuzia.

Conducerea Uzinei din Bobruisk a menționat că semnarea acestor documente este o continuare a activităților comune, demarate în noiembrie 2015, cînd în timpul Forumului investițional „Gagauzinvest” a fost semnat memorandumul de cooperare între companiile belaruse și cele găgăuze.

De la începutul anului, Uzina din Bobruisk a livrat companiei „Batstractor” 16 unități de tractoare de diferite modele, care a ajuns nu doar la producătorii agricoli găgăuzi, dar și la consumatorii din alte raioane ale Moldovei. Se preconizează că tractoarele „Belarus” de asamblare moldo-belarusă vor fi prezentate consumatorilor deja în cadrul expoziției internaționale „Moldagroteh-2016”, care se va desfășura în Chișinău în perioada 19-22 octombrie.

Uzina de tractoare din Bobruisk a fost creată în anul 1945 și face parte din holdingul „MTZ”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?